Novi Dodikov pokušaj da ne izgubi Nešića – Sastanak u 10 časova?!

Novi Dodikov pokušaj da ne izgubi Nešića – Sastanak u 10 časova?!

Da problema za vladajuću strukturu na terenu u Republici Srpskoj ima svjestan je i predsjednik svih predsjednika SNSD-ove vlasti Milorad Dodik koji pokušava da “otopli” odnose na relaciji sa DNS-om, koji je istupio iz koaliicje sa SNSD-om. Kako BN saznaje već jutros bi moglo doći do ponovnog susreta Dodika i Nešića, na poziv predsjednika svih predsjednika vladajuće koalicije.

Da problema za vladajuću strukturu na terenu u Republici Srpskoj ima svjestan je i predsjednik svih predsjednika SNSD-ove vlasti Milorad Dodik koji pokušava da “otopli” odnose na relaciji sa DNS-om, koji je istupio iz koaliicje sa SNSD-om.

Koalicija sa DNS-om mu je garancija za dobijanje lokalnih izbora u većini opština, uključujući i Banjaluku, koja ga najviše zabrinjava.

Dodik je očito svjestan da je prenaglio u napadu na DNS, odnosno njegovog predsjednika Nenada Nešića zbog čega pokušava da organizuje još jedan susret kako bi pokušao da izglade dobro narušene odnose i povjerenje u odnosima te dvije stranke, koje su bile glavne okosnice dosadašnje vlasti u Republici Srpskoj.

Kako BN saznaje, do jednog takvog sastanka moglo bi doći već jutros u 10 časova.

Pored Dodika, prema našem izvoru, sastanku će, ukoliko do njega dođe, prisustvovati i Željka Cvijanović, a na drugoj strani treba da budu  Nešić i Darko Banjac.

DNS je nedavno donio odluku da raskine koaliciju sa SNSD-om na svim nivoima, dok su opštinske i gradske organizacije trebale do juče da se izjasne da li ostaju u koaliciji sa SNSD-om na lokalnom nivou.

Kako BN saznaje najveći broj opštinskih i gradskih odbora stao je uz odluke Predsjedništva stranke da raskinu koaliciju sa SNSD-om.

Vrhunac u zahlađenju odnosa ove dvije stranke je Nešićeva ostavka na mjesto v.d. dirketora “Puteva” RS, koju su obrazložili da je data iz zdravstvenih razloga iako je svima jasno da je to bio nalog vrha Republike Srpske, odnosno SNSD-a.

Ekspresno su iz SNSD najavljene i spreovedene u djelo i pojedine smjene kadrova DNS-a ukoliko oni budu podržavali odluke organa svoje stranke.

BN TV

CATEGORIES
Share This

COMMENTS