Nova politička opcija: U Bratuncu osnovan ,,Srpski narodni pokret”

Nova politička opcija: U Bratuncu osnovan ,,Srpski narodni pokret”

U Bratuncu je danas osnovan ,,Srpski narodni pokret” (SNP), nova politička opcija na čelu sa načelnikom opštine Bratunac Srđanom Rankičem, koji je na prošlim lokalnim izborima nastupio kao nezavisni kandidat.

Srpski narodni pokret (SNP) djelovaće kao politička organizacija u Republici Srpskoj, a osnovan je sa ciljem, kako je rekao predsednik SNP, Srđan Rankić, da okupi srpski narod, da njeguje tradiciju, štiti i čuva srpske nacionalne interese u Republici Srpskoj.

– Veliki broj ljudi je tražio od mene da osnujem ovakav pokret. Zato sam odlučio da uđemo u jednu novu priču formiranjem ,, Srpskog narodnog pokreta”. Osnivanje pokreta je simbolično vezano za 9. januar, Dan Republike Srpske,  a danas evo proslavljamo 30 godina postojanja Srpske. Cilj nam je da okupimo omladinu, da zajedno čuvamo Republiku Srpsku i maticu Srbiju. Vrijeme je! Idemo u nove pobjede – poručio je Rankić.

Rankić je istakao da je od braće iz Srbije dobio veliku podršku za ovaj poduhvat.

Čestitke osnivačima SNP uputio je i predsjednik SPS Goran Selak, koji je novoosnovanom pokretu poželio uspješan rad.

– Srpskom narodnom pokretu želim uspjeh u radu i ispunjenju ciljeva koji su zajednički svakom ko želi napredak za Srpsku i Srbiju – poručio je Selak.

Srpska Info

CATEGORIES
Share This