Nešić sudu prijavio pogrešnu adresu DNS-a

Nešić sudu prijavio pogrešnu adresu DNS-a

Nenad Nešić, v. d. predsjednika Demokratskog narodnog saveza, izvršio je promjenu u sudskom registru na način da je kao lice ovlašteno za predstavljanje i zastupanje upisan Nenad Nešić, dok je iz sudskog registra izbrisan Marko Pavić kao predsjednik DNS-a .

Međutim, ono što je značajno, jeste da je DNS i ovaj put dostavio pogrešne podatke Vijeću sudija na čijem čelu je sudija Milenko Milekić dopisom od 28. 1. 2020. godine, odnosno da su sakrivene određene činjenice bitne za upis u sudski registar.

Naime, članom 15. Zakona o političkim organizacijama Republike Srpske propisano je da se u registar upisuju podaci o osnivanju i načinu prestanka rada, zatim naziv i sjedište partije, pravni status, ciljevi, te imena lica ovlaštenih za zastupanje.

Članom 23. Zakona o političkim organizacijama Republike Srpske propisano je da je o promjeni podataka koji su upisani u registar politička organizacija dužna obavjestiti sud u roku od 30 dana od nastale promjene.

Naime, u rješenju od 13. 2. 2020. godine kojim je izvršeno brisanje Marka Pavića kao lica ovlaštenog za zastupanje navodi se da je sjedište DNS-a na adresi Aleja Svetog Save 20,  što nije tačno, jer se DNS preselio na adresu Boška Tošića br. 4 , 78 000 Banjaluka i bilo je neophodno da se izvrši i ta izmjena u registru Suda, ali je Nešić, žureći da se riješi Pavića, zaboravio adresu na kojoj se nalazi sjedište stranke, što svakako predstavlja skrivanje činjenica od Vijeća sudija.

Na pomenutoj adresi – Aleja Svetog Save br. 20, odlukom Skupštine grada Banjaluka od 12. 2. 2020. godine dodijeljen je poslovni prostor Ansamblu narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša”, a obrađivač pomenute Odluke je upravo DNS-ov načelnik odjeljenja u gradskoj upravi Maja Jovanović.

(opcija.net)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS