Nešić odustao od putovanja sa Dodikom u Brisel?!

Nešić odustao od putovanja sa Dodikom u Brisel?!

“Republika Srpska je prisustvom predsjednika političkih stranaka vlasti i opozicije sutra trebala da bude reprezentovana u Briselu na važnim sastancima koji se tiču i našeg položaja i budućnosti”, saopštio je predsjenik DNS-a Nenad Nešić.

“Moj dogovor sa Mirkom Šarovićem, predsjednikom SDS bio je da zajedno sa predstavnicima vladajućih stranaka otputujemo državnim avionom Republike Srpske. To je avion svih građana Republike i svih njenih predstavnika. Zašto je gospodin Šarović promjenio odluku i otkazao put pitanje je za njega”, dodao je.

Kako kaže naš zajednički posao, bilo da smo vlast ili opozicija, je da na političkom frontu budemo jedinstveni. Da složno i u dogovoru, dostojni naših boraca, budemo na liniji odbrane Republike Srpske i njene budućnosti.

“Nažalost, i tako važan posao nismo u stanju da uradimo ogrnuti srpskom trobojkom nego ogrnuti u crno bijelu sliku za i protiv Milorada Dodika. Kako Republika Srpska ne pripada ni jednima ni drugima smatram neophodnim da neko tamo zastupa većinu građana koji je nepodjeljeno vole i nepodjeljeno preziru sve one koji bi da je izdaju ili dijele”, istakao je.

“Da bih izbjegao trivijalna i suluda pitanja o tome zašto šest Srba leti srpskim avionom i time stavim u drugi plan ono što su stvarni interesi Republike Srpske putovaću u sopstvenoj organizaciji”, naveo je Nešić i dodao:

Važno je da se čuje treći put, put bez podjela i za Republiku Srpsku iznad svega.

Tvrdi da u u Briselu na međunarodnom frontu moramo biti složni kao nekada naši borci stvarajući Republiku Srpsku.

“Republika Srpska nije crno bijela, ona je crveno plavo bijela – požrtvovana, slobodna i poštena. I takva zaljubljena u svoju djecu i posvećena njihovoj budućnosti”, zaključio je Nešić.

Kako saznajemo, predsjednik SDS Mirko Šarović neće putovati u Brisel na sastanak sa Šarl Mišelom i liderima parlamentarnih stranaka iz BiH.

(BN)

CATEGORIES
Share This