Nešić: ”Čubrilović unizio najviše zakonodavno tijelo Republike Srpske”

Nešić: ”Čubrilović unizio najviše zakonodavno tijelo Republike Srpske”

Rad institucija najviše zavisi od ljudi koji su na njihovom čelu, tako je  za funkcionisanje Narodne skupštine Republike Srpske najodgovorniji njen predsjednik, Nedeljko Čubrilović.

Rekao je ovo predsjednik DNS, Nenad Nešić, komentarišući rad Narodne skupštine Republike Srpske i prijedlog novog Poslovnika.

On kaže da je slika koju predsjednik NSRS šalje svojim radom, ili kako kaže, neradom, građanima Republike Srpske poražavajuća.

– Čubrilović je toliko unizio najviše zakonodavno tijelo Republike Srpske, da se očuvanje digniteta Narodne skupštine mora tražiti u promjeni Poslovnika. Promjena koja će doprinijeti vraćanju ugleda i dostojanstva parlamentu ima našu podršku, ali ako Čubrilović  nastavi po starom, ostaće samo mrtvo slovo na papiru i potvrdiće se stav DNS, da nije problem u aktima već u ljudima – rekao je Nešić.

On je dodao da u parlamentu ima mnogo više reda kada predsjedava neko od potpredsjednika.

– Kada zasjedanjima predsjedavaju  potpredsjednici, posebno najmlađi među njima, Denis Šulić, rasprava se vodi u daleko korektnijoj i pristojnijoj atmosferi. Problemi nastaju, kada Čubrilović preuzme kormilo. Kako je do sada radio, sve su šanse da se brod zvani NSRS nasuče na neku stijenu – zaključio je Nešić.

(Epbih)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS