Narodu dosta ratnog huškanja, hoće razvoj ekonomije!

Narodu dosta ratnog huškanja, hoće razvoj ekonomije!

U BiH, pred svake izbore, tri stranke koje imaju čvrstu koaliciju na nivou bh. zajedničkih institucija – SNSD, SDA i HDZ dižu nacionalne tenzije, kako bi prikrili katastrofalnu ekonomsku situaciju, probleme u društvu, neispunjavanje 14 uslova EU… A narodu u Republici Srpskoj, ali i u FBiH, dosta je toga! Narod hoće dobre plate, dobar standard, razvoj ekonomije, mir, stabilnost, hoće da radi, da živi, da putuje, izjavio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a, gostujući u programu beogradske TV Tanjug.

Radović je naglasio da narodi u BiH preko 30 godina žive pod stalnim tenzijama koje su, po pravilu, najizraženije kada je izborna godina.
– Izetbegović priča kako će zamijeniti radnu snagu robotima, a mladi ljudi nam odlaze. Govori o lovačkim puškama, govori ‘mi se prebrojavamo’, i tako diže tenzije i nabacuje Dodiku ‘ na volej’ i on mu odgovara ‘ i mi se prebrojavamo’… a narod neće više to da sluša – ističe Radović.

Po njegovim riječima, Srbi u BiH imaju Dejtonski sporazum koji srpskoj strani daje veoma dobru poziciju, daje im institut Narodne skupštine i institut Doma naroda koji ih štite i niko to ne može da promijeni.

– Vladajuća koalicija, predvođena SNSD, napravila je dosta ustupaka da se formiraju centralne vlasti na nivou BiH. Možda je to u nekim stvarima i dobro, neću da budem puno kritičan. Ali ne možete formirati centralne vlasti, pa onda reći, ‘vratite mi to’, ‘ hoću da izađem,’ ‘hoću da se mirno razdružim’… Priča o mirnom razdruživanju nije realna, Republika Srpska je dio BiH i to je naša stvarnost.

Mislim da je svima sada postalo jasno da je sve to bila predizborna retorika SNSD koja traje godinu dana, kao mi ćemo se odvojiti, otcijepiti. Mi u okviru BiH imamo dobar komoditet, imamo svoje institucije, imamo dobar nivo suvereniteta ili autonomije koji su nam
dovoljni da upravljamo Republikom Srpskom i procesima njenog razvoja – zaključio je Radović.

(BN)

CATEGORIES
Share This