Narodna skupština je postala zakrpa komiteta SNSD-a: Ne želite pomoći građanima!

Narodna skupština je postala zakrpa komiteta SNSD-a: Ne želite pomoći građanima!

Zašto Narodna skupština nije sazivana prije par dana kada je SNSD predlagao izmjene zakona u oblasti indirektnih poreza? Zašto nismo imali posebnu sjednicu kada je Akcizna koalicija SNSD-SDA-HDZ prije četiri godine odlučila da uvede akcize na gorivo mimo volje građana? – upitao je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS.

On je poručio da Narodna skupština nikad na ovaj način nije sazivana čak i kad su krupnija pitanja bila na dnevnom redu.

„Narodna skupština Republike Srpske je postala zakrpa Komiteta SNSD. Kukavičko rukovodstvo Narodne skupštine Republike Srpske je već u utorak znalo da će posebna sjednica biti u petak a poslanicima su javili tek juče.“ – naglasio je Stanić.

Predsjednik Kluba poslanika SDS Miladin Stanić je optužio SNSD da dezavuiše javnost da će smanjenjem PDV-a i ukidanjem akciza budžet Republike Srpske izgubiti novac.

„Prestanite da se igrate sa najznačajnijom institucijom Republike Srpske. Narodnu skupštinu želite da pretvorite u lutkarsko pozorište u režiji SNSD-a.  Da li je narodu Republike Srpske danas potrebnija skupa gondola, skupa informatika i luksuzni hoteli ili im je potrebniji hljeb?  Potrebno je na strateške robe uvesti marže u maksimalnom iznosu od 15% dok traje kriza. Nažalost, Vlada RS nije sposobna da iskontroliše tržište i pomogne građanima a ne želi da se odrekne sredstava od indirektnih poreza. Zbog nesposobne Vlade, građani su ti koji će platiti cijenu krizu.“ – zaključio je Stanić.

(BN)

CATEGORIES
Share This