Na izborima nagrađeni “spavači” iz Parlamenta BiH

Na izborima nagrađeni “spavači” iz Parlamenta BiH

Ako neko prespava četiri godine mandata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i građani mu na izborima svojim glasovima dodijele punomoć da “zastupa njihove interese” i u naredne četiri godine, onda se sasvim opravdano postavlja pitanje koliko građani ove zemlje čine sebi štetu, a uslugu stranačkim istaknutim kadrovima i poslušnicima.

Kada je riječ o kandidatima iz Republike Srpske, i tu su građani znali nagraditi neaktivnost.

Tako je na listi SNSD-a Nebojša Radmanović osvojio 33.455 glasova, a upravo je Radmanović jedan od zposlanika koji nisu postavili nijedno poslaničko pitanje, niti imali barem jednu inicijativu u prethodnom mandatu.

Poslanka SNSD-a Dragan Bogdanić koji je takođe prespavao prethodni mandat u državnom Parlamentu,  solidno je prošao na izborima. On je osvojio 7.677 glasova do sada.

Još jedan od parlamentarnih spavača je ostvario fantastičan rezultat, a to je kandidat SNSD-a Obren Petrović, koji je u prethodnom mandatu u Parlamentu BiH bio dio Srpskog kluba.

Njegovih 27.218 glasova su jasan pokazatelj da za građane ne morate apsolutno ništa raditi, oni će vas za vašu neaktivnost nagraditi novim mandatom.

Peti poslanik koji je potpuno mirovao u prethodnom mandatu je Jakov Galić i on nije bio kandidat na ovogodišnjim opštim izborima.

Bilo je tu još gotovo pa neaktivnih poslanika na izbornim listama. Tako je Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska) koji je u prethodnom mandatu u državnom Parlamentu imao svega tri poslanička pitanja i ostao bez inicijativa, kao kandidat za Narodnu skupštinu RS osvojio 3.807 glasova.

Isti učinak kao i Stevandić u Parlamentu BiH u prethodnom mandatu imala je i Ljubica Miljanović (SNSD), a ona je kao kandidatkinja za Parlament BiH do sada osvojila 8.131 glas.

(BUKA)

CATEGORIES
Share This