Mladi SPS-a: Imperativ zaustavljanje odlaska mladih

Mladi SPS-a: Imperativ zaustavljanje odlaska mladih

Nedostatak radnih mjesta i uslova za zasnivanje porodice tjera mlade iz Republike Srpske u Njemačku, Holandiju, Švedsku i druge zemlje i taj trend moramo da zaustavimo tako što ćemo da mijenjamo Republiku Srpsku i da ovdje gradimo sigurno mjesto za dobar život, poručio je David Ponorac, u ime Foruma mladih SPS Banjaluka, povodom međunarodnog Dana mladih, 12. avgusta.

– U posljednjih deset godina iz Republike Srpske se odselilo skoro 300.000 ljudi. Takav egzodus sa teritorije Republike Srpske, kažu stariji, nije zabilježen ni tokom ratova. Za nas podrška mladima i ulaganje u mlade zapravo znači ulaganje u bolju i kvalitetniju budućnost Republike Srpske – dodaje Ponorac.

On je istakao da je prioritet Socijalističke partije Srpske zaustavljanje odlaska stanovništva iz Republike Srpske i njihov povratak iz dijaspore, kao i uključivanje mladih u sve sfere društvenog života. Tim povodom mladi SPS su simbolično pustili pa vratili 30 balona, od kojih svaki predstavlja 10.000 građana koji su napustili Republiku Srpsku.

(BN)

CATEGORIES
Share This