Milko Grmuša: Bakir i njegove dejtonske dileme

Milko Grmuša: Bakir i njegove dejtonske dileme

Na tekst “Izetbegović: Dejtonski sporazum je ludačka košulja”, reagovao je odbornik PDP u banjalučkoj skupštini Milko Grmuša. On je na svom fb/profilu napisao:

“Dejtonski sporazum predviđa da civilno pravo bude iznad i ispred šerijatskog. Možda to smeta Bakiru Izetbegoviću.

Dejtonski sporazum je zaustavio rat, a političke konflikte, sa ratišta, prenio u institucije. Tamo gdje i jeste mjesto rješavanja političkih sukoba. Možda to smeta Bakiru Izetbegoviću.

Dejtonski sporazum deklarativno je otvorio put dijalogu, inkluziji, kompromisu i toleranciji. Sve suprotno Islamskoj deklaraciji. Možda to smeta Bakiru Izetbegoviću.

Dejtonski sporazum je omogućio BiH kakva može da postoji. Možda to smeta Bakiru Izetbegoviću.

Šta god Bakiru Izetbegoviću smetalo, to treba pripisati godini proizvodnje. Starijim ljudima mnoge stvari smetaju i to je sve prirodno. Istina, nije dobro kad se staračke frustracije liječe u političkom prostoru. No, dolazi generacija političara iz Republike Srpske koja ima valjane lijekove za te boljke. Smirićemo ih i pacifikovati.

Ono što je jedino važno jeste politika budućnosti, politika okrenuta mladosti i razvoju. Politika mira. Gradićemo Republiku Srpsku koja će biti civilizacijski vodič u BiH i regiji i koja će svojim optimizmom, energijom, afirmisanjem izuzetnosti i poštovanjem različitosti pokazati da su Bakir i raznorazni bakiri, na svim stranama, relikt jednog lošeg dijela naše prošlosti.”

ISTOK

CATEGORIES
Share This