Miličević: Slavimo praznik ljubavi, tolerancije i praštanja

Miličević: Slavimo praznik ljubavi, tolerancije i praštanja

Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti česitam praznik Hristovog rođenja – Božić, sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik svima donese mir, sreću i narodnu obnovu u skladu sa hrišćanskim vrijednostima, istakao je dr Milan Miličević, v.d. predsjednika Srpske demokratske stranke.

„Svim vjernicima koji danas proslavljaju roždestvo Hristovo želim da svoja srca i domove ispune mirom i blaženstvom, i da Božić još mnogo godina slave vođeni hrišćanskim vrlinama ljubavi, tolerancije i praštanja“, kazao je Miličević.

“Danas više nego ikad, baš na ovaj najradosniji hrišćanski praznik, naše misli su uz našu braću na Kosovu i Metohiji, gdje uz vjeru u spasenje, u svojim domomovima uz plamen badnjaka sa svojim porodicama proslavaju Božić u veoma izazovnim uslovima. Neka im duh Božića da snagu da izdrže sve golote koje trenutno trpe na časnom Hristovom putu“, poručio je Miličević u čestitci.

„Moja poruka našem narodu je da njegujemo hrišćanske vrijednosti i pratimo Hristov časni put. Uz refleksiju na Njegov život i put čuvajmo sebe i svoje porodice od izazova koje nam život svakodnevno nameće“, poručuje se u Miličevićevoj čestitci uz drevni vitlejemski pozdrav radosti i mira: Mir Božiji, Hristos se rodi!

SDSRS

CATEGORIES
Share This