Miličević: Daleko smo od snova koje smo sanjali u ratu

Miličević: Daleko smo od snova koje smo sanjali u ratu

 

On ističe da postoji emocionalni odnos jednog velikog broja članova prema SDS. Ta emocija, kaže Miličević, postoji samo u SDS i nigdje više.

– Od prošlosti se ne živi ali od nje treba učiti. SDS je zajedno sa vojskom i narodom stvarao Republiku Srpsku. SDS je pretrpio toliko udara, a i dalje je snažna. Većina političkih partija, ne bi izdržala sve te pritiske, od udara Visokog predstavnika, pa do političke trgovine i izlazaka iz SDS veoma značajnih ljudi. Sve to preživjeti i ostati najjača opoziciona politička stranka je velika stvar – poručio je Miličević.

On ističe da je njegov motiv rada u politici da promijeni ono što ne valja u našem društvu.

– Na lokalnom nivou mislim da sam postigao dosta zajedno sa svojim saradnicima. Na višem nivou vlasti, želja mi je da promjenimo širi ambijent u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini – pojašnjava Miličević.

Nažalost, kaže on, danas smo daleko smo od onih snova za Republiku Srpsku koje smo sanjali nakon rata.

– Sanjali smo Republiku Srpsku mnogo boljom, efikasnijom, a lagodniji i bolji život za naše građane. Ne živimo dobro, živimo konstantnu krizu. Loš standard, socijalna politika loša, zdrvstveni sistem urušen… – ističe Miličević.

Govoreći o vraćanju nadležnosti Miličević je rekao da nema nijedan čovjek u Republici Srpskoj koji ne želi povratak svih nadležnosti, ali da je politički odgovorno reći da li je to moguće i kako je to moguće.

– Ovom pitanju treba se posvetiti na jedan ozbiljan način. Unilateralno se ne mogu prenositi nadležnosti. Početkom jula iduće godine, u jeku tog cirkusa koji se zove predizborna kampanja, pod šatorima se može očekivati i priča da će ocijepiti Republiku Srpsku. U takvoj jednoj atmosferi svašta će izgovoriti samo da bi dobili još jedne izbore. Zato smatram da je sve ovo oko vraćanja nadležnosti jedna tipična predizborna priča – zaključio je Miličević.

Srpskainfo

 

CATEGORIES
Share This