Milica Šukalo demantovala da napušta SDS

Milica Šukalo demantovala da napušta SDS

Odbornica Srpske demokratske stranke u Skupštini grada Gradiška Milica Šukalo neće sutra učestvovati u radu sjednice gradskog parlamenta, potvrdila je to na današnjoj konferenciji za novinare.

Šukalo je podsjetila da sjednicama Skupštine grada ne prisustvuje od februara ove godine, a kao razlog tome navodi da je, ne svojom voljom, isključena iz rada i odlučivanja u Gradskom odboru SDS u Gradišci.

Demantovala je da napušta stranku čiji je aktivan član 25 godina, navodeći da  gradiški odbor SDS-a trenutno ne djeluje u skladu sa Statutom stranke i programom na osnovu kojeg je i birana na lokalnim izborima 2020. godine.

Šukalo je podsjetila da je, uz bijeljinski, gradiški odbor jedini lokalni odbora SDS-a koji nije sproveo izbore.

Ona je dodala da je komisija koja je zadužena za stranačke izbore, kako tvrdi, protivno Statutu stranke odbila njenu kandidaturu za predsjednika Gradskog odbora, nije pozvana ni na skupštinu mjesnog odbora kome pripada, iz čega proizilazi da ne bi trebala ni da bude delegat na izbornoj skupštini.

Šukalo je istakla da će o svemu obavijestiti vrh Srpske demokratske stranke, tražiti da se pod hitno održi izborna skupština u Gradskom odboru, te pokrene disciplinski postupak protiv pojedinaca za koje tvrdi da su kršili Statut SDS-a.

Istakla je da će o svom politikom radu u SDS-u odlučiti nakon što se održe izbori u Gradskom odboru i odredi politički pravac djelovanja u Gradišci, te da do tada neće učestvovati u rad gradskog parlamenta.

Šukalo je dodala da su je kontaktirali funkcioneri pojedinih stranaka i pozicije i opozicije, ali da se svima zahvalila na pozivu da im se priključi i ostala pri stavu da svoj politički rad nastaviti i dalje u SDS-u.

RTV Gradiška

CATEGORIES
Share This