Miladin Stanić (SDS): Vlast nema odgovor na poskupljenja, RS ispašta zbog propasti Robnih rezervi

Miladin Stanić (SDS): Vlast nema odgovor na poskupljenja, RS ispašta zbog propasti Robnih rezervi

U posljednjih par dana od kako traje epidemija u Republici Srpskoj došlo do povećanja cijena pojedinih prehrambenih proizvoda i za 20-30 odsto, saopšteno je iz SDS.

– To je posljedica neorganizovane i nesposobne Vlade i posledica krađe Robnih rezervi u vrijednosti cc 100 miliona KM od strane vlasti a da za to niko nije odgovarao – istakao je danas šef Kluba poslanika SDS u NSRS Miladin Stanić.

– Svrha Robnih rezervi je da u slučaju kriznih situacija ili poremećaja na tržištu obezbjedi stabilizaciju tržišta i dovoljno strateških proizvoda za potrebe stanovništva Republike Srpske – naglasio je Stanić.

Šef Kluba poslanika SDS u NSRS je kazao da Vlada nema rješenje za novonastalu situaciju nakon pokradenih i uništenih Robnih rezervi za što niko nije odgovarao, a danas taj napravljeni kriminal treba da plaćaju građani Republike Srpske.

– Zbog toga građani danas treba da plate i posljedice rada kriminalne vlasti i posljedice bolesti koja se pojavila, a Vlada nema nikakav odgovor na pojavu da se cijena pojedinih prehrambenih artikala povećava i za 20-30 odsto – istakao je Stanić.

(Srpska info)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS