Lovrić: Zašto Dodik ne traži smjenu Mašovića?!

Lovrić: Zašto Dodik ne traži smjenu Mašovića?!

Zašto srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne pokrene smjenu generala Senada Mašovića kome je istekao mandat i tako prekine nakaradnu četvorogodišnju praksu da pripadnici bošnjačkog naroda budu i na čelu i Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH, kaže Saša Lovrić, član Glavnog odbora SDS.

On pita zašto predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama ništa ne čine po tom pitanju, pogotovo što je prema principu rotacije sada došlo vrijeme da jedan od srpskih generala bude imenovan za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

„Prije Mašovića na čelu Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH je bio general Ante Jeleč iz reda hrvatskog naroda i postavlja se pitanje šta je Dodik kao član Predsjedništva BiH uradio da se zakaže sjednica Predsjedništva na kojoj će general Mašović biti razriješen dužnosti, a jedan od srpskih generala biti imenovan na dužnost prvog čovjeka Oružanih snaga“, navodi Lovrić.

On podsjeća da je u aktuelnom sazivu Savjeta ministara, kojim predsjedava SNSD-ov Zoran Tegeltija, za ministra odbrane imenovan predstavnik bošnjačkog naroda Sifet Podžić i da već četiri godine imamo situaciju da su čelni ljudi Ministarstva odbrane i Oružanih snaga iz reda bošnjačkog naroda.

On kaže da su Srbi u Oružanim snagama BiH izloženi samovlašću ovog bošnjačkog dueta, a da srpski član Predsjedništva BiH i predsjedavajući Savjeta ministra ništa ne čine da se to zaustavi.

„U Oružanim snagama ima preko 3.000 Srba, a među starješinskim kadrom je veliki broj oficira i podoficira koji su bili učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata. Pitamo šta je Dodik uradio do sada da zaštiti ili pomogne naše ljude u Oružanim snagama od samovlašća Podžića i Mašovića. Podsjećamo da je taj bošnjački dvojac zabranio održavanje vježbe na Manjači sa pripadnicima Vojske Srbije, dok je istovremeno na toj istoj Manjači naredio da se održe vježbe sa NATO i SAD vojnicima koji su nas bombardovali 1995, a našu braću u Srbiji 1999“, istakao je Lovrić.

SDSRS

CATEGORIES
Share This