„Vlast obećava projekte, a propada ono što već imamo“

„Vlast obećava projekte, a propada ono što već imamo“

Dok se vladajuće partije takmiče u postavljanju predizbornog asfalta, na Aerodromu Banjaluka bi moglo doći do prekida svog prometa jer nema novca za obnovu uzletno-sletne staze, koja je u lošem stanju, rekao je Željko Raljić, predsjednik Gradske organizacije SDS Banjaluka.

On kaže da informacija o mogućnosti prekida svog prometa na Aerodromu Banjaluka koja su objavili mediji treba da upali sva zvona za uzbunu.

„Prekid avio saobraćaja na jedinom aerodromu kojeg imamo bi nanio ogromnu štetu Banjaluci i Republici Srpskoj, ne samo u ekonomskom smislu. Činjenica da Aerodrom Banjaluka od vlastitih sredstava ne može podnijeti investiciju obnove piste, ne smije biti izgovor da se skrštenih ruku čeka kada će zbog ugrožene sigurnosti biti otkazani letovi“, navodi Raljić.

On je pozvao rukovodstvo Aerodroma i Vladu Republike Srpske da izađu u javnost i da demantuju informacije o stanju na Aerodromu Banjaluka.

Umjesto da se javni novac usmjerava u investicije koje su za opšte dobro on se, napominje Raljić, koristi za finansiranje stranačkih kampanja i bogaćenje pojedinaca.

„Svjedoci smo da vladajući funkcioneri enormne količine novca troše na stranačke bilborde, koncerte i šatorska druženja, te se postavlja pitanje kako je moguće da neki pojedinac ili stranka ima toliko novca. Isti ti nam pred svake izbore obećavaju velelepne projekte, a svojim djelima pokazuju da nisu u stanju ni da sačuvaju od propasti i ono što već imamo“, poručio je Raljić i dodao:

„Aerodrom Banjaluka je ranije ostvarivao dobre rezultate jer je imao sposobnog i stručnog direktora. Taj čovjek je smijenjen a na njegovo mjesto je postavljen kadar Ujedinjene Srpske bez adekvatnog obrazovanja i bez dana radnog staža u sličnim poslovima. Nije trebalo dugo čekati da se broj letova i putnika krene smanjivati, a da gubici krenu uzlaznom putanjom.“

(BN) Foto:

CATEGORIES
Share This