SDS: Zaustavićemo brisanje dječijih igrališta i zelenila

SDS: Zaustavićemo brisanje dječijih igrališta i zelenila

Praksa brisanja dječijih igrališta i zelenih površina iz regulacionih planova banjalučkih naselja mora biti zaustavljena i to će u Skupštini grada biti prioritetan zadatak odbornika SDS-a, kazao je Željko Raljić, predsjednik Gradske organizacije SDS Banjaluka i nosilac odborničke liste SDS.

Poručuje da je nedopustivo da takve štetne radnje, kao do sada, prolaze u gradskoj skupštini i da se sve to radi pod velom tajne.

„Prije bilo kakvog pokušaja izmjena regulacionih planova na štetu djece ovog grada, javnost ćemo obavijestiti o detaljima i akterima takvih radnji. Čak i da u Skupštini Grada ne bude dovoljno savjesti da se odbiju takve izmjene veliki pritisak javnosti će uticati na mnoge“, poručuje Raljić.

To je jedini način, dodaje on,  da se zaustave oni koji zarad profita uništavaju grad i mogućnost zdravog odrastanja.

„Da li je humano da stambeno naselje sa 700 stanova nema niti jednog kvadratnog metra dječijeg igrališta, niti zelene površine. Takav slučaj imamo u stambenom naselju u ulici Dragana Bubića. Situacija nije bolja ni u drugim novonastalim naseljima gdje se zgrade redaju jedna uz drugu tako da ne preostaje slobodnog prostora za bilo šta osim pristupne saobraćajnice“, kazao je Raljić.

(BN)

CATEGORIES
Share This