RiTE Ugljevik: Direktori iz Banjčeve stranke otimaju glasače SNSD-u?

RiTE Ugljevik: Direktori iz Banjčeve stranke otimaju glasače SNSD-u?

Direktor Rudnika i termoelektrane Ugljevik Diko Cvjetinović, koji je nosilac liste Narodne partije Srpske Darka Banjca u Bijeljini, i izvršni direktor tog preduzeća Dragiša Vidaković, koji je nosilac liste Banjčeve stranke u Ugljeviku, vrše veliki pritisak na zaposlene da glasaju za njih na predstojećim lokalnim izborima, saznajemo od radnika ovog preduzeća.

Kako tvrde naši sagovornici, Cvjetinović i Vidaković otimaju i glasače SNSD-a i drugih koalicionih stranaka.

– Direktori Cvjetinović i Vidaković zovu ljude na razgovor u svoje kancelarije i traže da se glasa za njih i njihovu stranku. Cvjetinović zove radnike iz Bijeljine a Vidaković Ugljevičane. Većina ljudi u ovoj firmi su članovi neke od stranaka koalicije, najviše SNSD-a, ali oni su uporni u zahtjevima da se glasa za NPS, nudeći bolje pozicije i druge privilegije, ali neke i ucjenjuju radnim mjestima i koeficijentima. Najoštriji su prema članovima Demosa jer se svi oni dobro poznaju pošto su nekad bili zajedno u starom DNS-u prije raskola, a ovdje je taj rat bio najžešći, ističu ugljevički rudari.

Oni još tvrde da je Diko Cvjetinović zvao na razgovor više članova bijeljinskog SNSD-a i tražio od njih da glasaju za njega u Bijeljini.

– Neki su pristali pod pritiskom, neki su izvrdali odgovor a neki su mu otvoreno rekli da su članovi SNSD-a i da će glasati za svoju stranku, pa se sad pitaju šta će biti dalje s njima.

Inače ovo je metod koji je u izborni proces uveo SNSD.

Javna je tajna da je u SNSD koaliciji na republičkom novou pravi rat, jer su mali koalicioni partneri otkazali podršku SNSD kandidatima za gradonačelnike.

Takođe, od ranije je poznata netrpeljivost Darka Banjca koji vodi NPS i Igora Dodika, organizacionog sekretara SNSD.

Za sada postoje samo šumovi, a nakon lokalnih izbora moguće je da dođe do porpunog raštimavanja Dodikovog orkestra, koji je sastavljen od malih strančica, nastalih, kako se tvrdi, kupovinom papaka iz drugih stranaka.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This