„Brdar promijenio 4 stranke, prešao kod Darka Banjca iz jednog razloga“ Igor Savković UVJEREN U SVOJU POBJEDU u trci za načelnika Kozarske Dubice

„Brdar promijenio 4 stranke, prešao kod Darka Banjca iz jednog razloga“ Igor Savković UVJEREN U SVOJU POBJEDU u trci za načelnika Kozarske Dubice

Ukoliko budem izabran za načelnika opštine Kozarska Dubica neću razdvajati njene građane po političkim partijama ili po vjerskoj i nacionalnoj osnovi jer želim da u našem gradu vlada jedinstvo.

Rekao je ovo u intervjuu za Srpskainfo Igor Savković, kandidat SNSD za načelnika opštine Kozarska Dubica na predstojećim lokalnim izborima,

– Zalagaću se da imamo jako dobru konekciju sa Vladom Republike Srpske jer će uz njenu pomoć biti ljepše, lakše i bolje za sve građane opštine – istakao je Savković na početku razgovora.

Na putu do načelničke funkcije stoje vam čak dva protivkandidata. Mislite li da će borba biti laka i da ćete pobijediti?

Vjerujem sto odsto u svoju pobjedu, ali moram priznati da borba neće biti laka. Bez obzira na borbu koja me čeka, ne žalim se jer sam uvjeren da će ta borba na kraju donijeti pozitivan rezultat za mene.

Jedan od vaših protivkandidata je i Dragan Brdar iz NPS, stranke koja je vaš koalicioni partner na nivou Republike Srpske, da li vam to otežava borbu za načelničku fotelju?

Normalno da mi to otežava borbu. Svaki kandidat otežava put do pobjede. Međutim, kao što sam već rekao, vjerujem u uspjeh moje stranke na ovim izborima. Uvjeren sam da ćemo kolege iz SNSD i ja osmisliti najbolji put koji će nas dovesti do pobjede i načelničke funkcije.

Čiju podršku, osim SNSD, imate u trci za načelničko mjesto?

Podržavaju me naši koaliconi partneri, dakle, SP, NDP, Potkozarski pokret i DNS.

Zašto bi građani trebali izabrati vas, a ne druge kandidate?

Od svog punoljetstva sam u SNSD i u ni jednom trenutku nisam razmišljao da mijenjam stranku. Ni onda kada je bilo loše, ni onda kada je dobro. S druge strane moji protivkandidat Dragan Brdar do sada je promijenio čak 4 stranke. Bio je prvo u SNSD, pa otišao u SDS, zatim DNS i na kraju u NPS kod Darka Banjca. Pogazio je svoju riječ jer je javno obećao da neće otići iz DNS, a onda je prešao u NPS kako bi bio kandidat na ovim izborima.

Za razliku od njega ja svoju riječ nikada nisam pogazio. Mislim da bi građani trebali meni dati svoju podršku jer sam jedan od rijetkih političara koji se drži svojih obećanja.

Nikada ne bih dao neko obećanje našim građanima, a da to ne ispunim.

Tom politikom se vodim oduvijek. Već godinu dana vodim Opštinski odbor SNSD u Kozarskoj Dubici i nikada nisam građane dovodio u zabludu i dao neko obećanje koje nisam mogao ispuniti.

Čovjek sam od riječi i to se nikada neće promijeniti.

Šta ćete prvo uraditi ako pobijedite na izborima?

Moj fokus će biti usmjeren na naše poljoprivrednike, privrednike i preduzetnike. Trudiću se da zajedno jačamo našu lokalnu zajednicu.

Već smo obezbijedili 50 odsto popusta za sve naše poljoprivrednike za sušenje kukuruza za ovu godinu. Dakle, riječ je o popustu od 50 odsto na ukupan iznos koji poljoprivrednici plaćaju za sušenje kukuruza u firmi „Jelena“. Imamo oko 450 kooperanata u Kozarskoj Dubici koji se bave proizvodnjom kukuruza. Ovaj popust će obezbijediti dodatni prihod za naše poljoprivrednike jer ako za sušenje kukuruza daju 25.000 KM, sad će ih to izaći 12.500 KM.

Osim poljoprivrednika, privrednika i preduzetnika, daću podršku i investitorima van Kozarske Dubice da investiraju u naš grad.

Zalagaću se za  veću podršku mladima, njihovom školovanju, zapošljavanju i osnivanju porodica. Takođe, u planu mi je da opština subvencioniše troškove nabavke udžbenika i prevoza za sve naše osnovce.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This