LJUBINJE: “PODRŽANA INICIJATIVA KLUBA ODBORNIKA SDS”

LJUBINJE: “PODRŽANA INICIJATIVA KLUBA ODBORNIKA SDS”

 

 

 

Na našu adresu je došlo saopštenje OO SDS Ljubinje koje prenosimo u cjelosti.

“PODRŽANA INICIJATIVA KLUBA ODBORNIKA SDS”

Kao što smo i obećali, dajemo javnu pohvalu odbornicima ljubinjskog SNSD-a koji su na današnjoj sjednici Skupštine opštine LJubinje podržali inicijativu Kluba odbornika SDS-a, načelnika Opštine Darka Krunića, odbornika SP Čedislava Pecelja i nezavisne odbornice Perse Klimente da se sredstva od donacije Vlade Srbije sa besmislenih projekata Rekonstrukcije (već rekonstruisanog) Doma zdravlja i Izgradnje (već izgrađenog) parohijskog doma prebace na prioritetnije projekte poput Asfaltiranja ulica u Vinogradima, rekonstrukcija vodovodne mreže, Sportske dvorane… Pohvale idu i odbornicima DNS koji su takođe podržali ovu inicijativu.

Načelnik opštine će u najkraćem vremenskom periodu uputiti zahtjev za odobrenje relokaciju sredstava od donacije svim relevantnim nadležnim institucijama (predsjedniku Vlade Repubilke Srpske, Ministartsvu finansija RS, predsjedniku Srbije, Ministartvu spoljnih poslova Srbije, Konzulatu Srbije u BiH).
Iskreno se nadamo da zbog ovoga odbornici SNSD-a neće imati nekih većih posljedica od svog „šefa“ Luke. Pozivamo ih i da na svojoj FB stranici sa liste projekata za koje su kao „zaslužni“ izbrišu, za sada, barem, ove Rekonstrukcija rekonstruisanog Doma zdravlja i Izgradnja izgrađenog parohijskog doma… evo danas se složismo da su besmisleni i da postoje prioritetnije stvari…

Današnja sjednica Skupštine je jasno pokazala da SNSD više nema skupštinsku većinu. To se dalo naslutiti i u prošli petak, kada je predsjednik Skupštine, koji dolazi iz reda DNS-a, zloupotrebio svoj položaj i samoinicijativno, bez izjašnjavanja odbornika, donio odluku da se ta sjednica odloži za danas. Razlog je bio taj što u tome trenutku nisu imali potrebnu većinu, iako je postojao kvorum za odlučivanje. Ista situacija se ponovila i danas, ali predsjednik Skupštine nije ponovio svoju grešku, valjda shvatajući da više nemaju skupštinsku većinu i teško da će je i imati. Stav Kluba odbornika SDS-a je ostao isti kao i u petak kada smo predlagali da se usvoji dnevni red i raspravlja o pitanjima koja su od važnosti za građane LJubinja. Bez potrebe smo potrošili sedam dana jer je inicijativa za preusmjeravanje sredstava od donacije već mogla biti poslata nadležnim institucijama.
SDS je i danas pokazao da se ne bavi politikanstvom već da nas zanima opšti interes. Naš cilj je bolje LJubinje, a ne bolje Trebinje. Drago bi nam bilo da je ovo danas znak da će ljubinjski SNSD više slušati probleme građana LJubinja, a ne želje Luke iz Trebinja i da će im prioritet biti kako da pomognu onima koji žele da ostanu u LJubinju, a ne da sve rade kako bi ostvarili ličnu korist i ostvarili svoje želje da napuste LJubinje i postanu građani Trebinja.

Sutra je Petrovdan, krsna slava Srpske demokratske stranke. I ove godine ćemo je proslaviti kako nam i dolikuje. Početak je u 11 i 30 časova u stranačkim prostorijama. Dobro došli!

CATEGORIES
Share This