Lider PDP-a: Dodik se prepao ili je napravio nagodbu

Lider PDP-a: Dodik se prepao ili je napravio nagodbu

– Vidim svašta se pričalo, gledam je li Dodik rekao Mišelu da po njegovom zaključku u NSRS do 10. juna idu zakoni o Vojsci Republike Srpske i UIO Srpske a sledeći mjesec počinje sa radom Agencija za lijekove Srpske. Ali nešto ne mogu naći! Šta bi gromado! Prepao se iii nagodba?

Ovako glasi objava na tviter nalogu predsjednika PDP-a Branislava Borenovića, nakon današnjeg sastanka članova Predsjedništva BiH i predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela.

Na sastanku Mišela sa Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom je bilo riječi o potrebi ubrzanja evropskog puta BiH.

Podsjetimo da je pred kraj prošle godine skupštinska većina u NSRS po nalogu člana Predsjedništva BiH izglasala zaključke da do 10. juna budu doneseni zakoni iz oblasti odbrane, finansija, zdravstva i pravosuđa koji će se primjenjivati u Republici Srpskoj.

Donošenjem tih zakona, kako je bilo predviđeno, prestali bi da važe zakonska rješenja BiH koja su na snazi na prostoru cijele države.

Od toga se u tišini odustalo, i više niko od vlasti u Srpskoj ne priča o donošenju tih zakona i formiranju Vojske Republike Srpske, carina, pravosudnih institucija…

(BN)

CATEGORIES
Share This