„Lažu Vas predsjedniče u pokušaju da dođu do lične koristi“

„Lažu Vas predsjedniče u pokušaju da dođu do lične koristi“

Dejan Kojić častiće cijelu kafanu poslije 6. oktobra dok bude slavio pobjedu – i to ne samo svoju pobjedu i pobjedu DEMOS-a, već cijelih Pala koje će tog dana reći ne sili i ucjenama koje sprovodite.

„Žao mi je što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, po ko zna koji put, izložen lažima svojih partijskih kolega, koji mu, u pokušajima da pribave različite lične koristi i sakriju sopstvene propuste i marifetluke, plasiraju izmišljotine“.

Ovo je izjavio Dejan Kojić, kandidat za načelnika Pala iz Demosa, reagujući na izjavu na predizbornom skupu SNSD-a gdje je rečeno da je on častio kafanu kada je podignuta optužnica protiv Milorada Dodika.

„Žao mi i je što im predsjednik, na osnovu očekivanja da imaju minimum ljudskosti i obraza, vjeruje bez provjeravanja informacija. Dejan Kojić nikada nije častio kafanu zbog podizanja optužnice protiv Milorada Dodika, a onoga ko je tu laž plasirao predsjedniku zamolio bih i da navede kada i gdje se to desilo, da navede makar jednog svjedoka tog događaja i da kaže zašto je, ako se to desilo po podizanju optužnice, što je bilo prije godinu dana,  o tome ćutao sve do sada“, naveo je Kojić.

On kaže da ima i odgovor zbog čega su to do sada krili:

„Reći ću vam ja – zato što se to nikada nije desilo, osim možda u glavi i mašti onih koji ne biraju sredstva za dolazak do onog što su zacrtali kao cilj. Oni na svom putu do cilja ne poštuju nikog, pa ni predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, jer onoga koga poštuješ ne lažeš. A, ako nađete ijedan dokaz tih svojih tvrdnji – ja ću ustati i javno reći da nisam dostojan glasova svojih sugrađana, jer ne poštujem nešto za šta su se oni krvlju borili – instituciju predsjednika Republike Srpske“.

Kojić naglašava da je svoje poštovanje i odanost instituciji predsjednika Republike Srpske i Republici Srpskoj pokazao ne samo odlaskom na ratište sa 18 godina, već je, kako navodi, pokazao i pokazivao i služeći poslije rata direktno ovoj instituciji, a pokazuje je i dan danas – radeći i služeći Srpskoj pošteno i s obrazom uvijek i svuda.

„Još jednom ističem da mi je žao što pojedinci predsjednika izlažu lažima i troše njegovo vrijeme na gluposti, ali se nadam da će predsjednik uvidjeti ko su pojedinci iz njegovog okruženja koji mu nanose više štete nego koristi i poslati ih u političku istoriju, gdje im je mjesto.

Konkretno, predsjedniče, onaj ko Vam je juče tu laž izrekao pred početak mitinga, prodaće i Vas i Republiku Srpsku prvom prilikom kada to bude odgovoralo njegovom interesu, a vrijeme pred nama će pokazati da li sam u pravu“, kazao je Kojić.

On je poručio tim pojedincima, da če „Dejan Kojić častiti cijelu kafanu poslije 6. oktobra dok bude slavio pobjedu – i to ne samo svoju pobjedu i pobjedu DEMOS-a, već cijelih Pala koje će tog dana reći ne sili i ucjenama koje sprovodite“.

„Biće tada i prilike da se, kao načelnik opštine, i lično upoznam s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a siguran sam da će tada on uvidjeti kakav sam čovjek i koliko mi znače i Pale i Republika Srpska i da će saradnja na razvoju Pala biti bolja nego u proteklih osam godina, kada su pojedinci investicije Vlade Repiblike Srpske često koristili za lično bogaćenje, a čemu ćemo stati na put u budućnosti“, zaključio je Kojić.

(BN)  Foto: BN

CATEGORIES
Share This