Lažni Dodikov patriotizam je ogoljen

Lažni Dodikov patriotizam je ogoljen

“Vlast u Republici Srpskoj vara sa tezom da sankcija nema jer su sankcije Rusiji uvedene zahvaljujući pogrešnom djelovanju od strane ‘reprezentacije’ iz Republike Srpske”, naveo je Šarović.

Кomentarišući saopštenje visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbjednost Evropske unije Džozefa Borelja da je Savjet Evropske unije od 21. do 25. juna ove godine usvojio nove četiri odluke o uvođenju i produženju restriktivnih mjera Evropske unije prema Rusiji kroz Odluke 1271, 1272,1276 i 1313 i sa kojima se usklađuju i iste odluke preuzimaju Ukrajina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Albanija ali i Bosna i Hercegovina, predsjednik SDS Mirko Šarović je izjavio da je to još jedan u nizu dokaza o dvostrukoj, lažnoj politici i svjesnoj obmani javnosti u Republici Srpskoj.

Šarović navodi da takvu lažnu politiku u kontinuitetu vodi vlast SNSD-a i Milorad Dodik.

„Vlast u Republici Srpskoj vara sa tezom da sankcija nema jer su sankcije Rusiji uvedene zahvaljujući pogrešnom djelovanju od strane ‘reprezentacije’ iz Republike Srpske. Politika srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama u kojoj se šutke, bez ijednog komentara, suprotstavljanja ili otpora uvode sankcije Rusiji, a po instrukciji ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine mora se demaskirati”, kaže Šarović i dodaje:

“Na ovaj način nikakvim svjesnim nečinjenjem i preduzimanjem mjera, zahvaljujući predstavnicima iz Republike Srpske u Savjetu ministara i u Predsjedništvu BiH, BiH se pridružuje svakoj sankciji EU prema Rusiji. S druge strane, konstantno član Predsjedništva BiH se lažno hvali da BiH nije uvela sankcije Rusiji i potpuno je
jasno da sa ovakvom dvostrukom politikom mora prestati i da ista mora doživjeti poraz i osudu.”

Lažni, komercijalni patriotizam treba biti raskrinkan i ogoljen kako bi javnost konačno saznala sa kim imamo posla“, poručio je Šarović.

Predsjednik SDS-a kaže da Milorad Dodik ni na jednu preuzetu odluku Evropske komisije od strane BiH o sankcijama Rusiji nije uložio nijedan pravni akt niti protest.

„Imali smo samo šutnju, a u javnosti se prikazao kao zaštitnik srpskih interesa i veliki patriota. Takva politika je izdajstvo i mora biti kažnjena, kako se kao model lažnog patriotizma i nepotrebnog srbovanja ne bi ukorjenila i ponavljala“, zaključio je Šarović.

(BN)

CATEGORIES
Share This