Кomisija za opoziv sopstvena pravila stavila van snage

Кomisija za opoziv sopstvena pravila stavila van snage

Кomisija za sprovođenje opoziva Gradonačelnika grada Bijeljinea od prvog dana radi na nezakonit način i stvarajući tako konfuziju među političkim subjektima, ali i samim građanima Bijeljine.

Najnoviji primjer za to je odnos prema Pravilima o radu Кomisije za sprovođenje postupka opoziva Gradonačelnika grada Bijeljina.

Кomisija je 20. februara ove godine dostavila Gradonačelniku Pravila o radu Кomisije za sprovođenje postupka opoziva Gradonačelnika grada Bijeljina donesena 17. februara, zatraživši da ovaj dokument bude objavljen na zvaničnoj internet-stranici grada Bijeljina, što je i učinjeno.

Tim Pravilima propisan je način rada ove Кomisije.

Već narednog dana, 21. februara, Кomisija je na sjednici donijela Odluku o stavljanju van snage ovih Pravila.

Na ovu Odluku stavljen je pečat Skupštine grada Bijeljina tek četiri dana kasnije, tj. u subotu 25. februara u 15:45 časova, a do današnjeg dana Odluka nije dostavljena Gradonačelniku radi stavljanja na zvaničnu internet stranicu grada, kako je to urađeno sa prvobitnim Pravilima o radu Кomisije.

Dokaz za to je i da su skoro svi akti Кomisije sa sjednice održane 21. februara dostavljeni u Stručnu službu skupštine grada Bijeljina na pečatiranje zaključno sa 23. februarom, ali je Odluka o stavljanju van snage Pravila o radu Кomisije dostavljena četiri dana kasnije od njenog usvajanja.

Dakle, trebalo je ukupno četiri dana da se odluka dostavi na pečatiranje na razdaljini od najviše 150 metara između prostorija Кomisije i Skupštine grada.

Slučajnost ili ne, ali upravo je na konferenciji za medije održanoj 23. februara od strane Gradonačelnika i njegovog pravnog tima izneseni su podaci koji ukazuju na brojne nezakonitosti koje su učinjene prilikom usvajanja Pravila o radu Кomisije za sprovođenje postupka opoziva Gradonačelnika grada Bijeljina od 17. februara.

Na osnovu svega, očigledno je da ova Кomisija radi bez pravila, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Bijeljine.

(BN) Foto: Ilustracija

CATEGORIES
Share This