Koliko vlast brinu o borcima, još ni ministra nema

Koliko vlast brinu o borcima, još ni ministra nema

– Кoličina nebrige koju režim ispoljava ka boračkim kategorijama najbolje odražava činjenica da već mjesecima u Vladi Republike Srpske nemamo resornog ministra rada i boračko-invalidske zaštite. Samim tim, čestitke povodom Dana boraca ionako obespravljenim borcima od strane pripadnika režima djeluju još licemjernije – rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Slaviša Marković.

Marković podsjeća da još nije popunjen ni resor porodice, omladine i sporta, što dovoljno govori o odnosu Vlade prema tim kategorijama i oblastima, ali da su resori gdje se vrti novac, poput finansija, saobraćaja i veza, energetike i rudarstva bez problema popunjeni.

– Borci danas nemaju kome da se obrate i upute svoje zahtjeve, što je potvrdio i predsjednik BORS-a. Ako uzmemo u obzir da ni zahtjevi sa mnogobrojnih boračkih protesta nisu ispunjavani, kao i činjenica da su oni koji su branili Republiku Srpsku uopšte bili prinuđeni da protestuju da bi se njihova najosnovnija prava i potrebe uvažili, jasno je kakav odnos prema borcima i porodicama poginulih imaju oni koji se busaju u prsa navodnim patriotizmom – rekao je Marković.

Кaže da je PDP uvijek stajao i stajaće uz zahtjeve boraca čijim ispunjavanjem bi bio poboljšan kvalitet života ovih kategorija.

– Jedina prava čestitka borcima će biti kada se obezbijedi da oni koji su se borili za Republiku Srpsku, dali svoju krv, dijelove tijela i oplakali najmilije, budu imali uslove za dostojanstven život u zemlji koju su stvarali i branili – poručio je Marković.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This