Koje licemjerstvo! Sve njemu pod kožu može stati!

Koje licemjerstvo! Sve njemu pod kožu može stati!

– Arhivsku građu iz Jasenovca koju je spasio tadašnji kustos muzeja Jasenovac, Dodik je u vrijeme prvog premijerskog mandata isporučio u Zagreb preko Vašingtona… Da li javnost može zamisliti da je to sve nekim slučajem uradio neki Dodikov politički protivnik šta bi on danas govorio o njemu…

– U Istorijskom muzeju Srbije otvorena je izložba posvećena žrtvama jasenovačkog terora koju je otvorio naš patrijarh Porfirije. Na tom događaju prisutne je pozdravio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, čovjek koji je kompletnu arhivsku građu iz Jasenovca isporučio u Zagreb preko Vašingtona – istakao je danas Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

„Arhivsku građu iz Jasenovca koju je spasio tadašnji kustos muzeja Jasenovac, Dodik je isporučio u Zagreb preko Vašingtona a to je uradio kao predsjednik Vlade RS, krijući to i od Vlade i od javnosti Republike Srpske“ – kazao je Govedarica i upitao:

„Da li javnost može zamisliti da je to sve nekim slučajem uradio neki Dodikov politički protivnik a da je taj neko drugi danas uzeo za pravo da se u Istorijskom muzeju Srbije po istom pitanju obrati cijeloj naciji? Zamislite kakav pakao bi taj čovjek preživio“.

Govedarica naglašava da Dodiku sve može stati pod kožu i da je njemu najmanji problem posle svega što je uradio da drži slovo kako Srbi moraju sačuvati sjećanje na jasenovačke žrtve genocida.

„Da je razmišljao svojom glavom a ne tuđom, arhivska građa iz Jasenovca danas bi bila upravo u Istorijskom muzeju Srbije“ – kazao je član Predsjedništva SDS.

On je podsjetio javnost da je tadašnji direktor Muzeja žrtava genocida iz Beograda Milan Bulajić, zahtijevao je da zbirka arhivske građe, s obzirom na njen značaj, bude ustupljena ovom muzeju ali da tada Dodiku nisu bili na prvom mjestu srpski interesi već njegovi lični i zato je zbirka otišla preko Vašingtona u Zagreb.

„Pošto Dodik očigledno nema osjećaja za svoj postupak koji je napravio a koji je ravan izdaji nacionalnog interesa, možda bi trebali zvaničnici iz Srbije imati u vidu kada obilježavaju sjećanje na jasenovačke žrtve, da ga zaobiđu u zvaničnom protokolu. Vjerujem da su to, poslije svega, jasenovačke žrtve zaslužile“ – zaključio je Govedarica.

(BN)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS