Koalicija SNSD vodi u Bijeljini

Koalicija SNSD vodi u Bijeljini

Na izbore za Savjete mjesnih zajednica u Bijeljini izašlo je 18% glasača ili oko 20 hiljada, što je veća izlaznost nego 2015. kada je bilo 15%. Prema prvim nezvaničnim rezultatima ubjedljivo vodi koalicija SNSD “Dogovor” koja od 70 do sada pobjedila u 44, dok je opozicija SDS-PDP osvojila 7 mjesnih zajednica. Očekuju se rezultati za još 29 mjesnih zajednicu.

Današnji izbori za članove savjeta mjesnih zajednica grada Bijeljina protekli su regularno, a izlaznost do 15.00 časova je 17,21 odsto, rekla je predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) Bijeljina Dijana Savić Božić. Ona je rekla novinarima da sva biračka mjesta neće biti zatvorena u 16.00 časova zbog gužve, te da će glasanje biti produženo za sve koji se nađu redu za glasanje. Božićeva je istakla da je do 15.00 časova glasalo 17.880 registrovanih birača, odnosno 17,21 odsto.

„S obzirom da je 2015. godine izlaznost bila 15 odsto, očekujem da sada bude i do 20 odsto, s obzirom da je zadnji presjek rađen oko 15.30 časova“, rekla je ona, te dodala da nije bilo primjedaba na rad biračkih odbora.

Ona je navela da će GIK odmah nakon prijema biračkog materijala raditi obradu izbornih rezultata.

„Na onim biračkim mjestima gdje je postavljen skener imamo već sada rezultate, ali se oni ne smiju objavljivati, jer se za konačan rezultat uzima ono što je radio birački odbor, pod uslovom da je radio u skadu sa zakonom i pravilima“, navela je Božićeva.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović izgubio u svom selu

Prema nekim informacijama, najveće iznenađenje je da je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izgubio izbore u svom selu Donje Crnjelovo. U Donjem Crnjelovu biralo se sedam članova Savjeta mjesne zajednice. Koalicija “Dogovor” okupljena oko SNSD-a dobila je 6 članova Savjeta a SDS i PDP jednog.

U svakom slučaju treba sačekati konačne rezultate koje će objaviti GIK.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This