Ko se zadnji smije, najslađe se smije

Ko se zadnji smije, najslađe se smije

…Ali, doći će kraj i tom bezobrazluku i bahaćenju i neka zna: neće se on posljednji smijati – poručio je Mihajilica.

– Nije nikakvo iznenađenje što je Milorad Dodik sebe proglasio nacionalnim blagom, to mu je čak jedna od realnijih izjava u posljednjih nekoliko godina: nacionalno bogatstvo i resursi, koji se mjere milijardama evra, jesu kod njega, njegove porodice i dvorskih tajkuna koji otimaju od Republike Srpske godinama – rekao je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajilica.

On podsjeća na monopolistički položaj firmi porodice Dodik, njegovih kumova i prijatelja, namještene javne nabavke, negativna poslovanja na čelu javnih preduzeća koji crpe naše resurse…

– Nemilosrdno grabe već šesnaest godina i trpa u podobne džepove. Od ovog naroda su otete milijarde, a on se još ruga govoreći da ima posla, nego ljudi neće da rade. Njagova priča podsjeća na onaj vic koji se završava tako što Dodik rezignirano govori: „Pa, radi li u ovoj zemlji iko išta osim mene i mojih“?! Upravo tako, pod njegovom vlašću živimo loš vic, kojem se samo povlaštena kasta smije. Ali, doći će kraj i tom bezobrazluku i bahaćenju i neka zna: neće se on posljednji smijati – poručio je Mihajilica.

(BN) Foto: Agencije

CATEGORIES
Share This