Kakva su Stevandićeva saznanja o aferi Zeljković?!

Kakva su Stevandićeva saznanja o aferi Zeljković?!

Današnje svjedočenje vlasnika turističke agencije „Travel for fan“ i jednog od optuženih u predmetu „Korona ugovori“ Saše Markovića je, najblaže rečeno, šokantno. Priznanje da je u prostorije Ujedinjene Srpske, jedne od parlamentarnih stranaka, donio 250.000 KM ukradenih na nabavci medicinske opreme u vrijeme pandemije virusa korona, zapravo je priznanje koliko daleko neke političke strukture mogu da idu u cilju pribavljanja lične koristi.

Rekao je ovo Milanko Mihajilica, poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, podsjećajući da je predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić trenutni predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

– Napominjem, pozicija predsjednika Narodne skupštine je po Ustavu druga najznačajnija pozicija u republici. Postavlja se pitanje kakva su Stevandićeva saznanja o kriminalu u prostorijama njegove stranke, zna li da je tu „na ruke“ doneseno 250.000 KM, da su podizane cijene medicinske opreme zbog „provizije“ koja je išla u njegovu stranku, da su se zaštitna odijela nabavljala po cijeni od 22 KM, a prodavala za 50 KM, da je, povrh svega, falsifikovana i deklaracija na odijelima.

Ovo nisu pitanja samo za nas poslanike ili za medije, ovo su pitanja kojima bi se prvenstveno trebalo baviti Tužilaštvo – ističe Mihajilica.

Navodi da je vrijeme pandemije virusa korona u potpunosti ogolilo način djelovanja vladajuće strukture.

– Današnje svjedočenje samo je podsjećanje šta su radili preko Instituta za javno zdravstvo, a kada na to dodamo aferu „respiratori“, koja se još uvijek nalazi u tužilačkim ladicama i brojna druga nedjela iz tog vremena, kada su ljudi umirali i strahovali za svoje i živote svojih bližnjih, a oni se bogatili, jasno je da naš narod i republika nemaju većeg neprijatelja od ove vlasti – poručio je Mihajilica.

(BN) Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This