Izlagao narod, pa počeo i sam sebe ubjeđivati

Izlagao narod, pa počeo i sam sebe ubjeđivati

– Dodikovi napadi, posebno na Republiku Srpsku su ozbiljni i štetni. To je čovjek opasnih namjera i još gorih djela kojom urušava sve temelje na kojima se zasniva Republika Srpska – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, reagujući na, kako kaže, neistinutu izjavu Milorada Dodika, koja je ranije demantovana na zvaničnoj stranici Savjeta EU.

Borenović kaže da je Dodikova politika zasnovana na lažima i prevarama, pa nakon što je ko zna koliko puta izlagao narod Republike Srpske, očigledno je u svoje neistine počeo da uvjerava i sam sebe:

– Svoju saglasnost na politički dogovor iz Brisela, koji Dodik i danas spominje, dali su, po abecednom redu, sljedeći učesnici: Petar Đokić, Milorad Dodik, Šefik DŽaferović, Edin Forto, Bakir Izetbegović, Elmedin Konaković, Željko Komšić, Nermin Nikšić, Nermin Ogrešević, Elzina Pirić, Senad Šepić i Nenad Stevandić, što je objavljeno na zvaničnoj stranici Savjeta EU. Branislava Borenovića na tom spisku nema, niti je moglo biti, jer prije svega pročitam šta potpisujem ili na šta dajem saglasnost, a ne vodeći se trenutnim ličnim ili stranačkim interesima. I to jasno kažem kako u Banjaluci, tako u Briselu – rekao je Borenović.

On kaže da je jasno naveo  ključni razlog zašto se njegovo ime nije našlo na tom spisku:

– Rekao sam i ponavljam: sa korumpiranim vladajućim političarima ne dijelim iste vrijednosti i s njima nema ni potpisa, ni saglasnosti. Dok je njih, ovdje nema ni vladavine prava, ni evropskog puta, niti bilo kakvog napretka. Oni neka vode svoju politiku obmana, ja se borim istinom i niko me u tome neće zaustaviti, a posebno ne raskrinkani Milorad Dodik sa svojom bratijom i njihovim lažima – naveo je Borenović.

(BN)

CATEGORIES
Share This