Izlaganje Viškovića je crni ekspoze tamne Vlade

Izlaganje Viškovića je crni ekspoze tamne Vlade

Nebojša Vukanović, šef kluba poslanika Liste za pravdu i red, poručio je između ostalog da je Narodna skupština ponižena jer joj je sastav Vlade Srpske podijeljen tek kada je mandatar Radovan Višković počeo da čita ekspoze.

“Jada majko, hadbuh svatova, ovim citatom pokojnog Radovana Bjelogrlića mogao bi se opisati sastav buduće vlade. Ni jednog ministra nema iz istočnog dijela Srpske“, rekao je Vukanović.

„Ova vlada ima jedan centar moći i to svi znamo. Nema Dike Cvijetinovića, iako je pominjan za ministra. Kažu da će biti direktor RiTE „Ugljevik“. Zašto on nije ministar nego Vojin Mitrović? Zato šo je Mitrović ucijenio SNSD da će ih napustiti ako ne bude ministar“, istakao je rekao je on, nakon čega je  dobio opomenu od predsjednika NSRS Nenada Stevandić.

Vukanović se obratio Viškoviću, riječima: „Gdje vam je Alumnina u ekspozeu. Neka ustane Zoran Stevanović i neka kaže“.

„Drago mi je da imamo crveno-zelenu koaliciju, da ovdje imamo jednog pripadnika Armije BiH, to je Sevlid Hurtić. Je li vam to srpstvo, gospodine Stevandiću? Gdje vojska Republike Srpske? Gdje je agencija za lijekove, usvojili smo te odluke, srbende? Ovo je marionetska vlada i ovo je crni dan za NSRS i za Srpsku“, poručio je Vukanović.

Posebno žučna rasprava je bila o Vukanovićevim saznanjima u vezi apartmana koji navodno pripadaju Viškoviću i njegova reakcija da to nije tačno.

Pogledajte kako to je izgledalo:

(BN)

CATEGORIES
Share This