Interresorna grupa formirana da ne bi bilo promjena!

Interresorna grupa formirana da ne bi bilo promjena!

Sadašnja BH vlast formirala je Interresornu radnu grupu za izmjene izbornog zakonodavstva samo da ne promijeni Izborni zakon. To je potpuno jasno iz dosadašnjeg (ne)djelovanja ove grupe, koja nije napravila nikakav pomak, ali i iz načina kako je koalicija SNSD-SDA-HDZ koncipirala Poslovnik o radu, po kojem je dovoljno da se jedan poslanik ili ministar iz vladajuće strukture ne pojavi na sjednici, pa da ona ne bude održana.

Rekao je ovo predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović.

Borenović kaže da neće prisustvovati današnjoj sjednici Interresorne radne grupe, jer je evidentno iz najava vladajućih struktura da neće biti ni održana.

– Jasno je da nema  potrebnog kvoruma za održavanje sjednice i nemam namjeru trošiti vrijeme i gorivo na odlazak na sjednicu koja se neće održati zbog nedolaska vladajućih, što je skoro pa redovna praksa. To je jako neozbiljno, neodgovorno i niko više ne može slušati njihove besmislene izgovore.

Od 14 članova Interresorne radne grupe 10 je iz vladajućih stranaka i poštenije bi bilo da su rekli da neće i ne žele da mijenjaju zakon. Vrijeme za unapređenje izbornog procesa ističe. Očekujem da se izbori raspišu 2. maja po starim izbornim pravilima i šteta je što se propušta dobra prilika da se usvoji paket integriteta sa ciljem obezbjeđivanja fer i poštenijih izbora – poručio je Borenović.

(BN)

CATEGORIES
Share This