Insajder saznaje: Mićić ostao bez Dodikove podrške?!

Insajder saznaje: Mićić ostao bez Dodikove podrške?!

Gradonačelnik Bijeljine i lider nedavno osnovane Stranke demokratske Srpske – Semberija Mićo Mićić blizu je da ostane bez podrške SNSD-a za još jedan gradonačelnički mandat, saznaje Insajder.

Prema tvrdnjama naših izvora iz vrha vladajuće političke partije u Republici Srpskoj, lider SNSD-a Milorad Dodik u ovom trenutku mnogo je bliže opciji da njegova stranka predloži svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima, nego da podrži Mićićevu kandidaturu.

Naš sagovornici tvrde i to da u SNSD-u sve više prevladava mišljenje da Mićić nije siguran “zicer” za pobjedu u tom gradu, te da bi SNSD trebalo da ima svog kandidata.

– Za razliku od Doboja, gdje je Obren Petrović uspio da za sobom povuče skoro kompletnu gradsku organizaciju SDS-a, Mićić prilikom “razvoda” sa svojom dojučerašnjom strankom nije bio ni približno uspješan kao Petrović – objašnjavaju izvori Insajdera.

Oni dodaju i to da bi u vrhu SNSD-a do kraja ovog mjeseca trebalo da definitivno “prelome” koga će kandidovati za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima.

Podsjećamo, Predsjedništvo SDS-a 10. marta jednoglasno je odlučilo da Miću Mićića isključi iz stranke.

Do te odluke je došlo nakon što je Mićić samovoljno, kao tadašnji predsjednik Gradskog odbora SDS Bijeljina, potpisao koalicioni sporazum s Miloradom Dodikom o formiranju vlasti sa SNSD-om u Bijeljini i zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

insajder.in

CATEGORIES
Share This

COMMENTS