I zvanično nova skupštinska većina u Višegradu

I zvanično nova skupštinska većina u Višegradu

Formiran lokalni parlament u Višegradu i nova skupštinska većina. Izabrano i rukovodstvo lokalnog parlamenta. Načelnik i odbornici iz SNSD-a, Ujedinjene Srpske, SDA odbili položiti zakletvu.

-Na konstitutivnoj sjednici skupštine opštine Višegra skupštinska većina, koju čine četiri odbornika SDS i po jedan odbornik PDP, NDP, DNS, Pokret za Višegrada, SPS “Budućnost Srpske”, “Narod i Pravda” i SNS, za predsjednika opštinskog parlamenta izabrali su Muhamera Sofovića iz stranke “Narod i Pravda”, a za potpredsjednika Marka Ristića iz partije SPS “Budućnost Srpske”.

Sofović je izjavio da će nova skupštinska većina i skupština opštine bolje i kvalitetnije raditi za dobrobit naroda i da će učiniti mnogo na izmirenju gradjana koje je prethodna vlast četiri godine zavadjala.

Sjednica je protekla u naelektrisanoj atmosferi i opstrukcijama načelnika Mladena Djurevića i odbornika opozicije koju čini sedam odbornika SNSD-a i po jedan iz Ujedinjene Srpske, SDA i nezavisnog.

Ovi odbornici nisu na zaprepašćenje sadašnje pozicije položili zakletvu kao i sam načelnik opštine Mladen Đorđević, već su u vrijeme obavljanja ovog čina demonstrativno napustili skupštinsku salu.

Nakon toga vratili su se u salu ali nisu učestvovali u glasanju za predsjednika i potpredsjednika skupštine, jer ih je sekretar opštine Milan Djukić upozorio da ne mogu učestvovati u daljem radu.

BN TV

CATEGORIES
Share This

COMMENTS