Govedarica traži da se ispitaju Dodikove tvrdnje

Govedarica traži da se ispitaju Dodikove tvrdnje

Reagujući na izjavu Milorada Dodika da je 2018. godine finansirana kampanja SDS novcem od prodaje droge sa 3,5 miliona KM, bivši predsjednik SDS Vukota Govedarica je oštro demantovao te navode i zatražio da se oni u potpunosti ispitaju i objelodane.

“Imajući u vidu da sam bio na čelu Srpske demokratske stranke i kandidat za predsjednika Republike Srpske te 2018. godine za koju Milorad  Dodik kaže da je bila godina u kojoj su narko-dileri dali Mirku Šaroviću 3,5 miliona KM iz kojih je finansirana kampanja stranke za opšte izbore, imam potrebu da se oglasim, iako se u Dodikovim optužbama ne spominje moje ime.

Sa velikim stepenom odgovornosti odbacujem Dodikove tvrdnje da je kampanja Srpske demokratske stranke finansirana tim i krvavim i prljavim novcem. Možda su se neke političke partije u Republici Srpskoj te 2018. godine finansirale narko novčanicama, ali to nije bio SDS na čijem sam bio čelu i čiji sam bio kandidat.

Ako aktuelna vlast ima bilo kakva saznanja da je bilo ko iz SDS-a finansiran od strane narko-kartela, zamolio bih da omoguće nadležnim institucijama sve potrebne dokaze koje će utvrditi da li je u pitanju istina ili gnusna laž.

A nekim mojim kolegama, koji ne pripadaju režimu, bih sugerisao da ne prave aluziju da sam u to vrijeme bio na čelu Srpske demokratske stranke, izuzev ako baš imaju potrebu da budu zlonamjerni”, napisao je na svom fb-profilu Govedarica.

Dodik optužuje Šarovića

Da podsjetimo, lider SNSD-a Milorad Dodik je rekao da postoje dokazi, da je lider SDS-a Mirko Šarović dobio 3,5 miliona maraka nelegalnog novca za izbore 2018. godine. Rekao je da opozicija izmišljenim pričama pokušava obezbijediti pobjedu na izborima, ali i povratak lica iz kriminalnog miljea. Dodik kaže, da može da potvrdi i danas da je za finansiranje kampanje SDS-a u izborima 2018. godine upotrijebljen “prljavi novac iz narko poslova koji su obezbijedili članovi protiv kojih se sada vode postupci”.

– To je veoma jasno i imaju naravno i određene informacije o tome – dodao je Dodik.

Reagujući na ove optužbe aktuelni predsjednik SDS Mirko Šarović je rekao da “Dodik lažima želi da nametne tezu da je SDS dobio 3,5 miliona KM 2018. godine. Ali ja mu kažem – ako ima neka saznanja podstičemo ga da to prijavi i dostavi Tužilaštvu neke dokaze.“

Predsjednik SDS kaže da 2018. godine koju Dodik spominje u svojim optužbama, on uopšte nije bio predsjednik SDS-a, niti je boravio u Gradišci a Dodika je pozvao da će sve svoje laži morati da objasni na sudu.

ISTOK

CATEGORIES
Share This