Govedarica: Jadi dvorskog klovna veselog Radovana

Govedarica: Jadi dvorskog klovna veselog Radovana

„Provjerite zakon, vršilac dužnosti u datom momentu, zato se i zove vršilac dužnosti, da ako ne ispunjava neke zakonom predviđene uslove, zato nije ni mogao biti imenovan kao direktor nego je imenovan kao v.d.,“ reče predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, pojašnjavajući kako se vrše mnogobrojna imenovanja od strane institucije kojom predsjedava.

I provjerih zakon jer pomislih da je u proteklih dvije-tri godine propis mijenjan pa se zainteresovah da vidim i to čudo. I nigdje ne nađoh da piše to što je rekao Radovan pa shvatih da to Rašo samo tako tumači. Malo se čovjek opustio, doduše nešto više nego što je protokolom bilo predviđeno.
Dakle, veseli Radovan uvjerava braću Srbe da svi oni koji nemaju sve potrebne reference da budu direktori određenih institucija, a politički su podobni, mogu biti imenovani kao vršioci dužnosti sa punim ovlaštenjima direktora. I da se zbog toga zovu vršioci dužnosti.

U prvi mah mi bijaše zanimljivo i smiješno a poslije izvijesnog vremena zapitah se da li je moguće da tako nešto izgovori predsjednik Vlade jedne zemlje. Pokušao sam da zamislim njemačkog kancelara kako objašnjava naciji zbog čega je nekoga poput Kostadina Vasića imenovao za direktora Instituta za javno zdravstvo. Nisam mogao.

E veseli Radovane, dopustio si sebi da izigravaš dvorskog klovna. Što je onaj jedan govorio, razočarao si me i kao čovjek i kao komunista. Ali sve u svemu država, koja u epidemiji smrtonosnog virusa imenuje Kostadina Vasića na čelo Instituta za javno zdravstvo, i ne zaslužuje boljeg premijera od tebe.

Piše Vukota Govedarica,

Preuzeto sa FB stranice.

CATEGORIES
Share This