Evo zbog čega je ministarka Kovač željela da podnese ostavku

Evo zbog čega je ministarka Kovač željela da podnese ostavku

Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Dragica Kovač (Demos) željela je da napusti tu funkciju jer novac iz sredstava za razvoj turizma nije mogla da dijeli svojim stranačkim kolegama.

Kako otkriva portal insajder.in iz odlično obaviještenih izvora, Kovačeva, koje se u međuvremenu predomislila i povukla zahtjev za razrješenje od dužnosti, bila je bijesna zbog toga što joj je od planiranih grantovskih sredstava za razvoj turizma u RS u “fioci” ostalo još samo 100.000 KM za podjelu “turističkim radnicima” iz Demosa.

– Za razvoj turizma u ovoj godini iz budžetskih sredstava RS predviđeno je 1,7 miliona KM. Iako je Kovačeva imala potpuno druge planove gdje bi taj novac trebalo da završi, na višim instancama dogovoreno je da 1,3 miliona bude dodijeljeno Olimpijskom centru Jahorina, dok će 300.000 KM biti usmjereno na račun preduzeća “Lotika” iz Višegrada. Kad je za to saznala, Kovačeva je bila bijesna kao ris jer je željela da veći dio kolača podijeli svojim ljudima. Zbog toga je prije petnaestak dana čak bila podnijela i zahtjev za razrješenje od ministarske dužnosti, međutim, problem je u tome što Demos za tu funkciju nema “rezervu”, odnosno stranka Nedeljka Čubrilovića u svojim redovima trenutno nema nijednog drugog pripadnika hrvatskog naroda kome bi mogli da prepuste njenu fotelju – otkrivaju naši izvori.

Oni dodaju i to da bi odluka o ovogodišnjoj raspodjeli grantovskih sredstava za razvoj turizma u Srpskoj, u iznosima koje smo naveli, uskoro trebalo da bude i zvanično objavljena u Službenom glasniku RS.

(insajder.in)

CATEGORIES
Share This