Dodiku važnija kumova zgrada nego strane sudije

Dodiku važnija kumova zgrada nego strane sudije

Da li je kupovina zgrade od njegovog kuma Mileta Radišića za UIO najvažniji nacionalni interes Republike Srpske, važniji i od toga da ispratimo strane sudije i sačuvamo državnu imovinu?“, pita Bodiroga.

„Milorad Dodik i SNSD su po ko zna koji put prekršili Zaključke Narodne skupštine Republike Srpske i umjesto Zakona o Ustavnom sudu BiH u kome neće biti stranih sudija najavio je da će u avgustu biti održana sjednica Predstavničkog doma na kojoj će biti popunjen Savjet ministara i doneseni Zakon o ombudsmenu, Zakon o slobodi pristupa informacijama i Zakon o VSTS. Ovim je potvrdio koliko je njegova nacionalna politika neiskrena, i da je jedino postojan u svojoj privrženosti Hrvatskoj“, izjavio je poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ognjen Bodiroga.

Očito je, kaže on, da su i u vladajućoj strukturi šokirani Dodikovom izdajom, pa je prinuđen da se sam pere na RTRS-u.

“Od razjarenog Dodika smo samo čuli uvrede i laži na račun SDS, ali ne i odgovor na pitanje zašto je prekršio zaključke Narodne skupštine od 27.juna u kojima je jasno naglašeno da nema usvajanja zakona iz 14 prioriteta dok ne bude usvojen Zakon o Ustavnom sudu i dok ne ispratimo strane sudije? Da li je kupovina zgrade od njegovog kuma Mileta Radišića za UIO najvažniji nacionalni interes Republike Srpske, važniji i od toga da ispratimo strane sudije i sačuvamo državnu imovinu?“, pita Bodiroga.

Možda se Dodik uplašio kucanja SIPA na vrata, kaže on, možda bi i da obezbijedi kumu još koji milion, ali sve to su njegovi lični interesi.

“Ako nema hrabrosti da štiti volju većine u Republici Srpskoj, onda neka se časno povuče. Sramotno je da nakon sarajevske kapitulacije odleti pravo kod svoga prijatelja, predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i da ni jednom rječju ne pomene Trgovsku goru! Toliko o Dodikovoj brizi za srpski narod“, konstatuje Bodiroga.

Srpska demokratska stranka kao državotvorna stranka, naglašava Bodiroga, neće odustati od Zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske što se tiče novog Zakona o Ustavnom sudu BiH i odlaska stranih sudija.

“To je crvena linija ispod koje Republika Srpska neće i ne smije ići. Кo ode ispod te linije, završiće na istorijskom smetljištu. Takođe, ne dozvoljavamo nikakvo narušavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, a svako njegovo narušavanje je u ravni događajima 90-tih godina kada su muslimanski i hrvatski poslanici preglasali srpske poslanike i time prekršili Ustav BiH!“, poručio je Bodiroga, saopšteno je iz SDS-a.

(BN) Foto: BN/Arhiva

CATEGORIES
Share This