Dodik: Već sada mogu da najavim pobjedu na izborima sljedeće godine

Dodik: Već sada mogu da najavim pobjedu na izborima sljedeće godine

 

– Naša organizacija radi širom Srpske i nakon pobjede ne opštim izborima, koju smo prošle godine ostvarili u gotovo nemogućim uslovima, SNSD se priprema za unutarstranačke izbore koji će biti održani u septembru – rekao je Dodik.

On je napomenuo da prije toga treba provesti izbore u svim opštinskim i gradskim organizacijama, kao i u Aktivu mladih i Aktivu žena.

– Cilj nam je da modernizujemo partiju, da je statutarno uredimo, te da omogućimo veće kretanje kadrova kroz stranku, kako bismo mogli brže reagovati na zahtjeve partnera, kao što su borci, sindikati, penzioneri i druge grupacije, ali i da unaprijedimo međugeneracijsku komunikaciju – rekao je Dodik.

Na pitanje koliko bi moglo biti kandidata za predsjednika partije, on je rekao da je moguće da obnovi mandat, ali da o svemu odlučuje partija.

Dodik je rekao da SNSD uspješno funkcioniše na svim nivoima Republike Srpske i BiH, te da se Domu naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH klub delegata ove stranke pokazuje odlučujućim za donošenje određenih zakona.

– Ne želimo nikada to da zloupotrijebimo, nego nam je cilj da se ponašamo u skladu sa zakonom i Ustavom. Ono što piše u Ustavu da je nadležnost BiH, mi ćemo prihvatiti, a ono što ne piše je neprihvatljivo za nas – pojasnio je Dodik.

Dodik je rekao da se raspodjela funkcija među koalicionim partnerima odvija bez velikih problema, te da je u velikoj mjeri to završeno.

Na pitanje da li su DNS i SPS dio koalicije, Dodik je odgovorio potvrdno i napomenuo da je dogovor da se za te stranke ostavi jedna kvota, odnosno četiri odsto pozicija, te podsjetio da je u RiTE Gacku imenovan direktor iz SPS-a.

On je naveo da se kominikacija sa tim partijama odvija na kvalitetan i partnerski način, te ocijenio da je to najvažnije.

Srna

CATEGORIES
Share This