Dodik saučesnik donošenja štetnih odluka po Srpsku

Dodik saučesnik donošenja štetnih odluka po Srpsku

Svojim bježanjem sa sjednica i nepreduzimanjem bilo čega da zaštiti Republiku Srpsku, Dodik i ekipa su direktni saučesnici u donošenja štetnih odluka po Republiku Srpsku, izjavio je predsjednik Mirko Šarović povodom upućivanja instrukcije Predsjedništva BiH diplomatsko-konzularnoj mreži u vezi postupanja sa krizom u Ukrajini.

 

„Napuštanjem sjednice Dodik je pustio druga dva člana Predsjedništva da sa dva glasa za, donesu svoje odluke, umjesto da je ostao i potegao pitanje vitalnog nacionalnog interesa, kao što je to znao učiniti na mnogo manje važnim pitanjima.“ – istakao je Šarović.

Sada, kaže predsjednik SDS, potpunim i besomučnim  lažima i zamjenom teza pokušava da sakrije svoje pogubne poteze.

„Umjesto da radi posao za koji je zadužen i zaštiti Republiku Srpsku, on bježi sa sjednice i pušta da druga dva člana Predsjedništva rade šta hoće i da u potpunosti preuzmu kontrolu nad institucijom koja donosi tako važne odluke i to u ovako kriznom vremenu.“ – naglasio je Šarović.

On je poručio da je upravo Predsjedništvo BiH  zaduženo za spoljnu politiku i sve po pitanju Ukrajine radi  se isključivo na njihov zahtjev i to upravo onako kako je Dodik, svojim bježanjem sa sjednice – pustio da desi.

„Pokušaj prebacivanja krivice na druge osobe u lancu proslijeđivanja instrukcije ove, najviše državne institucije,  je klasično podmetanje kukavičijeg jajeta od strane Dodika i njegovih saradnika zaduženih za svakodnevne  obmane javnosti.“ – zaključio je Šarović.

(BN)

CATEGORIES
Share This