Dodik pravi raskol unutar DNS-a

Dodik pravi raskol unutar DNS-a

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza nije jednoglasno donijelo odluku da daje slobodu gradskim i opštinskim organizacijama DNS-a da samostalno odluče s kim će koalirati u svojim lokalnim zajednicama i koga će podržati za kandidata za načelnika ili gradonačelnika, saznaje “Glas Srpske”.

On dodaje da predsjednik stranke Nenad Nešić nije prisustvovao sjednici Predsjedništva zato što je bio u Beogradu, gdje je imao ranije zakazane zdravstvene preglede, i da u vezi s njegovim nedolaskom na sjednicu nema nikakve misterije. Također, isti izvor kaže i da, uprkos nedavnim izjavama Nenada Nešića da nema nikakvih nesporazuma između njega i generalnog sekretara ove stranke i šefa Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darka Banjca, stvari i ne stoje baš tako.

– Statut DNS-a precizno kaže da “predsjednika DNS-a u slučaju njegove spriječenosti ili nemogućnosti da obavlja funkciju predsjednika mijenja generalni sekretar ili jedan od potpredsjednika kojeg za to ovlasti predsjednik DNS-a”. Veliko je pitanje da li će Nešić u slučaju da i dalje bude imao zdravstvene probleme zbog kojih je podnio ostavku na mjesto v. d. direktora “Puteva Republike Srpske”, rukovođenje strankom prepustiti Banjcu ili će za to ovlastiti nekoga od potpredsjednika stranke. Ukoliko odluči da prenese ovlaštenja, što je izglednije nego da rukovođenje strankom prepusti Banjcu, to će, najvjerovatnije, biti jedan od potpredsjednika sa prezimenom Jovičić – Dragomir ili Radislav – tvrdi isti izvor.

slobodna-bosna.ba

CATEGORIES
Share This

COMMENTS