Dodik omča oko vrata i Republici Srpskoj i Srbiji

Dodik omča oko vrata i Republici Srpskoj i Srbiji

– Svi mi dobro vidimo da je Dodik kamen oko vrata i Republici Srpskoj i Srbiji, koja mora da se pravda pred svjetskom javnošću i ograđuje od njegovih budaleština”, kazao je Šarović.

Mirko Šarović, lider Srpske demokratske stranke (SDS), kaže da je zanimljivo kako su se ovih dana Milorad Dodik i njegovi trabanti pozivaju na Srbiju kako su oni ti koji su uspostavili najbolje moguće odnose sa našom maticom i predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a svi znamo da je upravo Dodik omča oko vrata ne samo Republici Srpskoj nego i Srbiji.

“Zaboravni Dodik sve zasluge pripisuje sebi, navodeći da je on stvaralac Republike Srpske i da je on taj koji je spasio Republiku Srpsku i uspostavio najbolje odnose sa Srbijom…”, kaže Šarović i podsjeća da je on (Šarović) uspostavio i iskreno njegovao odnose sa Srbijom.

“Ima nas koji se dobro sjećaju tog vremena, kada je Dodik bio protiv Sporazuma o specijalnim i paralalenim vezama Repubike Srpske i Srbije, koji sam ja potpisao. Moj potpis stoji na tome i sve posle što je Dodik radio i potpisivao sa Srbijom je na osnovu tog sporazuma”, kazao je Šarović.

On je podsjetio da je Dodik Srbiju koristio samo kada mu je to odgovaralo u političkim manipulacijama, što i danas čini.

“Poznato je kako je Dodik često pravio razne otklone, pa i od Srbije, samo da bi opstao na vlasti, kao što i danas pokušava da rezultate Vučićeve vlasti i pomoći Srbije Republici Srpskoj pripoji sebi. Svi mi dobro vidimo da je Dodik kamen oko vrata i Republici Srpskoj i Srbiji, koja mora da se pravda pred svjetskom javnošću i ograđuje od njegovih budaleština”, kazao je Šarović.

Lider SDS navodi da su mu to prethodnih dana rekli i Dodikovi bliski saradnici, koji se žale da sve drži u svojim rukama i da u sunovrat vuče i Republiku Srpsku i narod.

“To su uvidjeli ne samo mi iz opozicije, nego i Dodikovi saradnici. Politika se ne vodi stavljajući svima šiljak u oko… Politika je stvar kompromisa i razuma, a ne prevara i manipulacija kako to Dodik radi”, kazao je Šarović.

“Ono u čemu ste pokazali umijeće jeste da privatizujete Republiku Srpsku, da rasprodate u bescijenje javne resurse i da tražite zajmove kako bi održavali likvidnost budžeta. To mora prestati i zato je dobro što ja narod konačno uvidio o čemu se radi i što će narodu u oktobru da odluči u kakvoj Republiku Srpsku želi da živi u ovoj kakvu vi nudite ili onu koju mi nudimo a to je mir i stabilnost, uspostavljanje normalnih odnosa sa svima, koji to budu željeli, i omogućavanje investitorima a ne prevarantima da ovdje grade i privređuju.

“Uzećemo recept iz Srbije i vodićemo takvu poliitku i graditi odnose na zdravim osnovama, a ne da budemo teret Srbiji, kao što smo sada”, kazao je Šarović i podsjetio Dodika da je bio pravi lider, kako se predstavlja, riječi Aleksandra Vučića bi ga bar malo otrijeznile kada je rekao – da se čudi kako Republika Srpska isplaćuje penzije i plate.

Mene bi bila sramota da sam bio na nekoj funkciji, nakon tih riječi, jer Republika Srpska nije siromašna i može da obezbijedi bolji život za svoj narod. I mi ćemo to uraditi. Vi ste za ovih 16 godina kamen temeljaca postavili da je teško sve pobrojati i obećavali kule i gradove, ali od toga nije bilo ništa. Ni jednu fabriku za 16 godina niste otvorili, izgradili ste nešto naskupljih kilometara auto-puteva…a milijarde i milijarde ste potrošili”, kazao je Šarović.

“Kada dođemo na vlast, a doćemo to je sada već izvjesno, napravićemo inventuru rada Dodikove vlasti i pokušati da ispravimo brljotine koje ostavljaju iza sebe i u ekonomskom i političkom smislu. Sve ćemo učiniti da narod bolje živi i da uživa plodove svog rada. Imamo programe i za poljoprivrednike, i za privrednike, i za mlade i za starije. Republika Srpska ima resurse i stavićemo ih u funkciju za dobro svih a ne samo pojedinaca kako to čini ova vlast”, kazao je Šarović.

(BN)

CATEGORIES
Share This