Davidovićeva odgovorila SPS „Nismo više dio istog političkog tima, ostajem u Vladi Srpske“

Davidovićeva odgovorila SPS „Nismo više dio istog političkog tima, ostajem u Vladi Srpske“

S  obzirom na to da je rukovodstvo Socijalističke partija Srpske iznijelo stavove u koji nisu u skladu sa mojim političkim stavovima i opredjeljenjima imam potrebu da kažem da više nismo dio istog političkog tima.

To je odgovor ministarke porodice, omladine i sporta Sonje Davidović na zahtjev Socijalističke partije Srpske da podnese ostavku na mjestu ministra, jer ta stranka nije dio vladajuće garniture u RS.

– Svoj radni vijek, koji traje već trinaest godina, započela sam u Vladi Republike Srpske, prvo kao volonter, potom kao službenik, a onda i načelnik u Ministarstvu pravde. Preuzela sam funkciju ministra vjerujući u program Vlade Republike Srpske i trudila se od preuzimanja mandata da radim najbolje što mogu i u najboljem interesu građana Republike Srpske, pogotovo onog dijela populacije iz resorne nadležnosti ministarstva na čijem sam čelu. Vjerujući i dalje u ono što radim i u program Vlade Republike Srpske, želim da završim svoj mandat i realizujem i završim projekte koje sam započela jer iskreno vjerujem u uspješnu realizaciju našeg plana i programa – poručila je Davidovićeva.

Ona navodi da je Socijalistička partija Srpske partija u kojoj su njeni prijatelji, dobri i vrijedni ljudi, s kojima je provela vrijeme vjerujući u zajedničke ciljeve ali da se u ovom momentu njihovi putevi razilaze jer se rukovodstvo Socijalističke partije Srpske opredijelilo za jedan put na kojem ona sebe ne vidi.

– Kada bih se odlučila da krenem tim putem značilo bi da obezvređujem sve što sam do sada radila a to ne mogu učiniti jer kao odgovorna osoba stojim iza svakog svog postupka – navodi se u izjavi ministra porodice, omladine i sporta, Sonje Davidović.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This