Cvijanović zloupotrijebila javne resurse, prijava CIK-u

Cvijanović zloupotrijebila javne resurse, prijava CIK-u

Željka Cvijanović je iskoristila današnji događaj otvaranja Кlinike za kardiohirurgiju na UКC za slanje predizbornih poruka što je protivno izbornim pravilima, poručio je Salatić.

Srpska demokratska stranka prijaviće Centralnoj izbornoj komisiji kandidata za člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović za zloupotrebu javnih resursa u izbornoj kampanji. Željka Cvijanović je iskoristila današnji događaj otvaranja Кlinike za kardiohirurgiju na UКC za slanje predizbornih poruka što je protivno izbornim pravilima, poručio je Stevan Salatić, šef Sektora za  politiku i medije SDS.

„Кampanja je vrijeme kada se političke poruke trebaju slati sa stranačkih govornica a ne sa govornice Univerzitetsko-kliničkog centra što je Željka Cvijanović perfidno iskoristila. Da joj je stalo da zdravstvenih radnika i uslova u kojima rade Cvijanovićeva bi objavila spisak nabavki tokom korone koji se oštetila budžet Republike Srpske za stotinu miliona maraka“, poručio je Salatić.

Salatić kaže da stotine ljekara koji su otišli u inostranstvo za vrijeme premijerskog a i predsjedničkog mandata Željke Cvijanović najbolje govori kakva je briga odlazeće predsjednice prema zdravstvenom sektoru.

„Nakon što su zloupotrijebili automobile i helikoptere Republike Srpske u stranačku kampanju, rukovodstvo SNSD-a današnjim govorima na Univerzitetsko-kliničkom centru Banjaluka pokazalo da je UКC za njih samo partijska govornica a vrijedni zdravstveni radnici koji su iznijeli teret korona krize za njih samo publika koja treba da aplaudira na Dodikove i Cvijanovićeve partijske govore. Očekujemo da nadležni sankcionišu takvo ponašanje“, zaključio je Salatić.

(BN)

CATEGORIES
Share This