Cvijanović: Pričom o sankcijama Šarović pravi antireklamu

Cvijanović: Pričom o sankcijama Šarović pravi antireklamu

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da Mirko Šarović besmislenom pričom o sankcijama pravi sebi i svom SDS-u antireklamu.

Na pitanje Srne da prokomentariše Šarovićevu izjavu da zbog sankcija zvaničnicima iz Republike Srpske najviše trpi Srpska i njeni građani, jer se uskraćuju neki infrastrukturni projekti i da se “već četiri godine ne završava nijedan auto-put”, Cvijanovićeva je odgovorila da prema toj njegovoj, nazovi, logici niko ne bi trebalo da glasa ni za njega ni za njegov SDS, jer je ta stranka odavno na listi američkih sankcija, kao i nekoliko njenih članova, funkcionera zastupljenih na lokalnom, republičkom i zajedničkom BiH nivou.

– Znači, zbog SDS-a nema i neće biti investicija – tako Šarović upozorava javnost da se za njih ne glasa – rekla je Cvijanovićeva i naglasila da ono što je vlast na čelu sa SNSD-om izgradila za svog mandata, Šarović ne bi mogao ni isplanirati, a kamoli realizovati.

Upitana da prokomentariše Šarovićev stav da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bila manevar Milorada Dodika da bi se, kako je rekao, spasio od gorih sankcija i da obezbijedi sebi prvi red u Sankt Peterburgu, Cvijanovićeva je podsjetila da su prvo oni iz opozicije u javnosti zagovarali posebnu sjednicu, pa ne zna što se bune sad kad je i održana.

– Šarović uporno traži izgovore i krivce za promašaje koje čini stranka na čijem je čelu. Ocjena dokle su takvim stilom i takvom politikom stigli stiže im od izbora do izbora – konstatovala je Cvijanovićeva.

Srna

CATEGORIES
Share This