Cijepanje SNSD-a: Nezadovoljni hoće novu stranku do 2022. godine

Cijepanje SNSD-a: Nezadovoljni hoće novu stranku do 2022. godine

Nakon strmoglavog pada rejtinga i promašaja sa izborom Vlade Đajića za pedsjednika banjalučkog SNSD-a, slijedi i cijepanje ove stranke na najmanje dva dijela, tvrde izvori bliski rukovodstvu. SNSD se još od prošlih izbra podijelio na one koji pričaju ono što želi čuti lider stranke Milorad Dodik i koji aplaudiraju kiksevima i lošim odlukama, i na one koji se kreću među građanima i koji jasno vide da će SNSD-u trebati čudo da bi ostali na vlasti nakon 2022. godine.

“Precrtani” Igor Radojičić, kojeg bi većina banjalučkog SNSD-a rado vidjela na čelu gradskog odbora umjesto nedoraslog Đajića, te ministar policije Dragan Lukač, kojeg tek očekuje “precrtavanje”, samo su neki od najistaknutijih snsd-ovaca koji nemaju namjeru potonuti sa brodom, jer nisu ni zaslužni za brodolom, nemaju čvrste veze sa kriminalnim koalicionim partnerima i imaju kakav takav kredibilitet među građanima. Kada se tome dodaju svi ostali članovi rukovodstva SNSD koji vrlo dobro vide buduću putanju stranke u kojoj glavnu riječ vode nesposobnjakovići i ulizice oko Milorada Dodika, za očekivati je da ćemo prije 2022. godine dobiti ne jedan, nego najmanje dva nova SNSD-a, tvrde naši izvori.

Najveći problem nisu samo ulizice i oni koji tvrde da šefove noge mirišu, nego upravo Milorad Dodik i njegova sklonost okruživanja ljudima koji će mu govoriti ono što on želi da čuje. Posebnu ogorčenot kod dugogodišnjih aktivista i osnivača stranke izaziva činjenica da u stranci već neko vrijeme glavnu riječ vode i odlučuju Dodikova djeca i sestrić Vico Zeljković, koji za većinu članstva predstavljaju razmaženu dječurliju čije djelovanje je u veikoj mjeri zaslužno za stanje u kojem se nalazi stranka.

U takvom okruženju, Dodik je već donio niz katastrofalnih odluka, te napravio seriju kikseva i skandala iz kojih nije naučio ništa, jer mu na glupostima uporno aplaudira ergela najbližih saradnika i savjetnika. Zato nastavlja srljanje u teški poraz na narednim izborima, a u SNSD-u raste broj onih koji nisu raspoloženi da potonu zajedno sa šefom i šefovim “saradnicima”.

Sva dosadašnja istraživanja javnog mnijenja pokazuju da je trend pada rejtinga SNSD-a sve intenzivniji, a kada se na to dodaju bahatost, kriminal i korupcija u javnim ustanovama i nefunkcionisanje institucija i sistema, izgleda da neće proći dugo vremena prije nego što na sceni vidimo neki “novi”, “pravedniji” i “pošteniji” SNSD.

Banjaluka24

CATEGORIES
Share This