Bratunčani biraju između Rankića i Prodanovića

Bratunčani biraju između Rankića i Prodanovića

U nedelju se održavaju lokalni izbori na kojima se bira novi načelnik Bratunca. U emisiji Izazovi, BN televizije, dva protivkandidata imali su žučnu i vrlo zanimljivu raspravu.

Prije nekoliko mjeseci opozvan je Srđan Rankić, načelnik opštine Bratunac. Pred Bratunčanima su lokalni izbori gdje će birati između smijenjenog Rankića i SNSD-ovog kandidata za načelnika Lazara Prodanovića, bivšeg delegata u Domu naroda Parlamenta BiH.

„Da sam ja prihvatio prijedloge i igru odbornika skupštinske većine da ispunjavam njihove zahtjeve, ništa ne bi mogli da uradimo za Bratunac.“ kaže bivši načelnik i kandidat za novog načelnika Bratunca Srđan Rankić.

Izborne krađe i malverzacije dogodile su se tokom referenduma u Bratuncu tvrdi Rankić.

„Referendum je brutalno pokraden a najbrutalnija krađa koja se desila je putem pošte. Podnio sam krivične prijave protiv aktuelnog direktora Pošta Srpske, od 1000 glasova 900 je bilo za opoziv a ja sam imao samo 8 glasova protiv opoziva.“ kaže Rankić.

Prodanović ipak ima drugačije mišljenje.

„Ovo su totalne neistine, zamjene teza, ovaj čovjek pravi od sebe žrtvu. Da nije bilo glasova iz pošte, ponovo bi referendum uspio.“ tvrdi Prodanović, koji odnedavno je stanovnik Bratunca.

Rankić govori da je preko 20 umrlih lica „glasalo“ na referendumu za njegov opoziv.

Prodanović optužuje Rankića za podizanje kredita koji je, kako tvrdi, iskoristio protivzakonito.

„700.000 KM ste prebacili iz kredita nezakonito da biste uplatili namještaj za opštinu od čega 40% namještaja nije ni stiglo. Zašto kredit niste stavili u funkciju, bio je u funkciji vaših potreba?“ upitao je Prodanović da bi od Rankića dobio odgovor da je 700.000 prebačeno za izgradnju i obnovu nove zgrade opštine u Bratuncu.

Tokom cijele emisije vodila se žučna rasprava tokom koje se izrečene teške optužbe ko koga podržava i na kojoj strani je više kriminala.

Rankić je Prodanoviću naveo da ima kliniku, koja je sagrađena na opštinskom zemljištu, koje je, kako je naveo, dobio u bescijenje…a optužio ga je i da pripada „kriminalnoj hobotnici, koja hara Republikom Srpskom.

(BN Foto: BN)

CATEGORIES
Share This