Božo Sjeran napustio SDS – da li je bio UCJENJEN krađom šume!?

Božo Sjeran napustio SDS – da li je bio UCJENJEN krađom šume!?

Božo Sjeran, načelnik Istočnog Mostara napustio je SDS i u trku za novi mandat ulazi kao nezavisni kandidat, navodi Topportal, a prenose režimski mediji. Iz naših nezvaničnih izvora se kao motiv pominje krađa opštinske šume, što je bio predmet istrage, o čemu su tada režimski mediji izvještavali, a što je navodno poslužilo SNSD-u kao alat ucjene. Naravno, objašnjenja za javnost su u smislu borbe za opšti interes građana, potrebe saradnje sa republičkom vlašću i sl.

“Mi smo se danas dogovorili, moj protivkandidat iz SNSD-a i ja, da zajedno ubuduće izađemo iz tih stranačkih okvira, da zajedno radimo, a sve za dobrobit građana. Ja ću djelovati kao nezavisni kandidat, da budem u službi svih građana”, rekao je Sjeran.

Sastanku su prisustvovali i Srđan Amidžić, generalni sekretar SNSD-a i Igor Dodik, organizacioni sekretar najveće partije u Srpskoj, navodi Topportal.

“Kada pričamo o samom načelniku i onome što je urađeno ovdje u Istočnom Mostaru mi smo izuzetno zadovolji, tu su postojala određena ograničenja: Pojedinci u nekim drugom lokalnim zajednicama iz opozicionih to dožive kao bunker i izbjegavaju komunikaciju sa Republikom. Što se tiče ove opštine, načelnik je stao prije svega iza svojih građana i želi da radi stvari koje u interesu ljudi koji žive ovdje, tako da je to jedan dobar primjer da partije mogu da budu primjer za saradnju i mi ćemo u okviru svoje partije podržati načelnika na izborima. Tako smo se sada dogovorili, a krajnji rezultat je da završimo put i opštinu Istočni Mostar spojimo sa Nevesinjem i damo podršku kada je u pitanju spajanje sa Mostarom. Načelnik je odlučio da nastupa kao nezavisni kandidat, u smislu da iskoristiti sve resurse koji mu se pružaju da bi stvari koje su bitne za građane iskoristio i olakšao im život. Mi sa druge strane nismo željeli ostanemo kruti i kažemo mora biti naš kandidat. Kandidat mora da bude čovjek koji će donijeti najviše kada je u pitanju Istočni Mostar”, rekao je Amidžić.

U svakom slučaju bi bilo zanimljivo ispitatiu stvarnu pozadinu ovog transfera.  Jer su režimski mediji ranije pisali da je Sjeran bio osumnjičen za krađu šume.

O ovom događaju je obaviještena policija i istažne radnje su u toku. Kako je konstatovano, nelegalno je posječeno oko deset kubnih metara bukovog drveta. Kako Radio-televizija Republike Srpske nezvanično saznaje, jedan od dvojice zatečenih u šumskoj krađi je načelnik opštine Istočni Mostar Božo Sjeran. U blizini mjesta događaja nađen je i službeni automobil opštine Istočni Mostar sa kojeg su bile skinute tablice, pisao je tada RTRS.

Naravno, to se danas više ne pominje.

ISTOK

CATEGORIES
Share This