Borjan: PDP neće biti partija ličnih interesa. Petijević: Ne osećam se krivim!

Borjan: PDP neće biti partija ličnih interesa. Petijević: Ne osećam se krivim!

Epilog jučerašnjeg incidenta u Trebinju kada je Ranko Petijević verbalno napao Sašu Borjana, predsednika PDP-a u ovom gradu, je 150 maraka kazne koju je Petijević platio. Obojica su se danas oglasili tim povodom.

PDP Trebinje na početku izborne kampanje

Saša Borjan je medijima uputio saopštenje u kojem je istakao da PDP u Trebinju neće biti partija ličnih interesa dok je on na njenom čelu.

„Neprijatnost koju sam doživio juče imala je političku konotaciju.  To direktno potvrđuje prijetnja koja mi je upućena: „Ako ne podneses ostavku na mjesto predsjednika PDP-a Trebinje u roku od 5 dana, nećeš više hodati ovim gradom”. Sve ostalo sam vrlo jasno izjavio u Policijskoj stanici Trebinje, i to je istina“, stoji između ostalog u saopštenju predsednika GO PDP-a  Trebinje.

Borjan navodi da sa Petijevićem nije imao nikakav lični problem i da je pravi uzrok napada to što njihove posmatrače u Trebinju niko nije mogao da kontroliše, pa su uspeli da sačuvaju svaki glas Jelene Trivić.

Što se tiče rezultata PDP-a na poslednjim izborima i mog ličnog, osvojio sam 1250 glasovana po čemu sam na 3. mjestu po broju osvojenih ličnih glasova u Trebinju, iza kandidata SNSD-a i Nebojše Vukanovića“, istakao je Borjan i dodao da je ovo prvi put da u Trebinju doživi takvu vrstu neprijatnosti. Rekao je da su policijski službenici bili korektni i uredno su evidentirali prekršaj.
Sa druge strane, oglasio se i Ranko Petijević, član GO PDP-a koji je rekao da je od Saše Borjana zatražio ostavku jer nije ispunio predizborna očekivanja. Zamera mu i što ga je izbacio iz vajber grupe i organa stranke.

„Nisam mu prijetio da će morati otići iz Trebinja ako se ne povuče. Kada su mi u policiji saopštili da me je prijavio Borjan prihvatio sam da platim tu kaznu, u pola iznosa 150 maraka u roku od 7 dana. Ne osjećam se krivim ali ne želim da se vučem i parničim po sudovima sa dr Borjanom, a možda ću i ja njega da prijavim jer me je neosnovano prijavio“, rekao je Petijević.

CATEGORIES
Share This