Borenović optužio vlast u Srpskoj za stanje u rafinerijama u Brodu i Modriči

Borenović optužio vlast u Srpskoj za stanje u rafinerijama u Brodu i Modriči

U Posavini smo imali dva giganta, Rafineriju nafte Brod i Rafineriju ulja Modriča, koji su danas van funkcije i u ozbiljnim problemima, izjavio je predsjednik PDP Branislav Borenović.

Usituaciji kada zbog ukrajinske krize čitav svijet strahuje zbog nedostatka energenata, dodaje Borenović, mi smo mogli imati rafineriju u kojoj bismo skladištili derivate.

– Međutim, neodgovorna vlast predvođena SNSD je redom sve uništavala, pa i ovaj nekadašnji gigant. Zbog upropaštavanja Rafinerije Brod smanjene su i poslovne aktivnosti, kao i broj radnika u Rafineriji ulja Modriča, čiji se ukupni akumulirani gubitak popeo na više od 107 miliona KM. E, to su rezultati ove vlasti. Svjesni smo da nas nakon oktobra čeka veliki posao, a on će obuhvatiti i ispitivanje štetnih ugovora i svih djelovanja koji su doveli do uništenja ovih, ali i drugih preduzeća širom Srpske. Za takav maćehinski odnos prema svojoj zemlji i svom narodu, mnogi će snositi sankcije –  poručio je Borenović u Derventi gdje je održana sjednica Regionalnog odbora PDP Izborne jedinice četiri.

– Naravno, ne sumnjamo u ubjedljivu pobjedu Jelene Trivić, te drugog kandidata opozicije – rekao je Borenović.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This